Nul rygmærker – Næstveds restauratører afviser rockere

Politiet vil understøtte Næstveds restauratørers forbud mod at bære rygmærke på cafeer og restauranter.

Restauratører i Næstved siger nu klart nej tak til gæster med rygmærke på - og politiet støder til med opbakning, siger politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver. (Arkivfoto) Nils Meilvang/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Restauratører i Næstved indfører forbud mod at bære rygmærke på restaurationer.

Det oplyser politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

»Vi ser det som en naturlig del af vores opgave, at vi skal understøtte dem med at skabe sikkerhed og tryghed for deres personale og deres gæster.«

»Vi har oplevet, at folk, der kommer fra rockermiljøet med deres veste, har en vis voldsaura omkring dem,« siger han.

Nu er rockerne, der holder til i området, blevet informeret om, at der er restaurationer i byen, der ikke længere vil acceptere rygmærkerne, fortæller Kim Kliver.

Det er uklart, hvor mange restauranter og cafeer der er sammen om rygmærkeforbuddet. Men nogle af de store etablissementer i Næstved som Café Oliver og Tapas og Vin oplyser til Ritzau, at de også står bag initiativet.

Ingen af dem vil kommentere forbuddet, men i en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er de pågældende restauratører gået sammen om en fælles udtalelse:

»Det er sin sag at afvise én eller flere store fyre i døren, hvis de kommer anstigende med rygmærker.«

»Alene ved deres tilstedeværelse kan de virke truende, så det er godt at vide, at politiet er i vores ringhjørne, og vi har øget adgang til at ringe efter dem,« står der i pressemeddelelsen.

Næstved har før døjet med store problemer med rockere og hård kriminalitet. Især tre store grupperinger er til stede i den sydsjællandske by.

Derfor kan Kim Kliver også godt forstå, at folk bliver ængstelige, når de ser personer iført de berømte rygmærker.

»Og der er jo ingen som helst grund til, at man skal iføre sig denne her beklædning for at komme ind på en restauration. Snarere tværtom,« siger han.

/ritzau/