Line Baun Danielsen: »Mit hjerte gik nærmest i stå. Det er løgn! Det gør de bare ikke«

Anklagemyndigheden indkaldte Morten Helveg-Petersen og Line Baun Danielsen, der dannede par i 2008. For første gang skal tre påståede ofre i sagen høres i Se og Hør-sagen.

Se og Hør-sagen fortsætter i dag ved Retten i Glostrup. Sagen omhandler blandt andet en såkaldt tys tys-kilde, der havde mulighed for at overvåge kendte danskeres kreditkorttransaktioner. Line Baun Danielsen ankommer til retten 4. oktober 2016 (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

»Jeg var rystet.«

»Det affødte mistillid og mistro til ens allernærmeste.«

I dag fortæller blandt andre tv-vært Line Baun Danielsen og politikeren Morten Helveg Petersen om deres oplevelser med at være mål for sladderbladet Se og Hørs artikler i Retten i Glostrup. Artikler, der er blevet til ved brug af tys-tys-kildens informationer om de to personers private kreditkortoplysninger, mener anklagemyndigheden.

Anklagemyndigheden fremlægger 35 transaktioner, hvor Line Baun Danielsen har brugt sit kreditkort i perioden maj 2008- juli 2010. Transaktionerne er foretaget i forbindelse med rejser til Berlin, USA, Sardinien og endelig et ophold på privathospital. Anklagemyndigheden kan ikke sige, om der reelt er foretaget flere søgninger på Line Baun Danielsen.

I forbindelse med rejsen til Sardinien i juli 2010 havde Line Baun Danielsen mistet sin kuffert under flyvningen og købt tøj på sit kreditkort. Inden rejsen havde hun gjort sig flere anstrengelser for at flyve under Se og Hørs radar ved blandt andet at bestille rejsen gennem sin arbejdsplads rejsebureau (TV2, red.).

»Jeg blev enormt forsigtig med, hvem jeg fortalte hvad. Men jeg havde ikke nogen fornemmelse af, at nogen havde kigget med. Det er først, da BT skriver om bogen i 2014, at det går op for mig, at oplysninger blev tilvejebragt via mine kreditkortoplysninger,« siger Line Baun Danielsen.

Hun fortæller, at hun undervejs har et anstrengt forhold til sladderbladet Se og Hør, som blandt andet kulminerer med flere retssager. Hun oplever, at den intense interesse for hendes person nærmest er et hævntogt. Især da bladet over otte sider vælger at offentliggøre nogle meget private billeder af hende og en daværende kæreste på rejse i Sardinien.

»Der var kyssebilleder. Billeder, hvor jeg skiftede bikinitop, og billeder, hvor jeg sidder meget tæt på kanten af poolen. Jeg havde ikke optrådt sådan før, og jeg oplevede det om stærkt krænkende, også for mine børn. Da jeg kommer hjem, får jeg en opringning af Se og Hør og jeg spørger, hvad drejer det her sig om? Jeg siger farvel og lægger på. Jeg havde ingen ide om, at det handler om en otte sider lang billedreportage,« forklarer hun og uddyber hvordan hun havde det, da sladderbladet er gået i trykken:

»Mit hjerte gik nærmest i stå. Det er løgn! Det gør de bare ikke, hvordan har de været der? Jeg oplevede det som en hævngerning i forhold til en sag, de havde bragt til højesteret mod mig men frafaldt i sidste øjeblik. Det var lige før, jeg resignerede. Jeg ringer til min advokat for at undersøge mulighed for at trække bladet tilbage. Det var forside og lumre overskrifter. Det var mere end rigeligt for mig.«

Se og Hør sagen med Line Baun Danielsen og Niels Helveg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

To år inden rejsen til Sardien fulgte Se og Hør med, da Line Baun Danielsen var på kærestetur med sin daværende kæreste, politikeren Morten Helveg Petersen, til Berlin. Også Morten Helveg Petersen vidner i retten i dag.

»En ting er indholdet af artiklerne, det har jeg egne holdninger til. Jeg studser over,  at man kan vide, hvor vi har været. Som jeg erindrer det, blev der taget et billede på åben gade, og det kan jo ske. Der var også nogle beløb om, hvad vi havde brugt penge på middag, og det kunne jeg ikke forstå. Det studsede jeg over, og jeg mener, at vi talte om det. Vi kommer ikke frem til, hvordan det kan ske,« forklarer Morten Helveg Petersen.

Giver det anledning til forholdsregler, ville anklageren vide:

»Det er grænseoverskridende at få privatlivet udpenslet på den vis. Men man skal ikke grave sig ned i bunker og trække gardiner for. Det opleves ubehageligt. Noget, der er privat skal ikke deles på den måde.«

Anklageren mener, at tys-tys-kilden har udleveret fortrolige kreditkortoplysninger, som sladderbladet Se og Hør har brugt til at lokalisere en række kendte og kongelige for derefter at skrive artikler om deres færden. En påstået praksis, som har givet Se og Hør-sagen titlen som den værste medieskandale i Danmarkshistorien, og som kom til offentlighedens kendskab med bogen "Livet - det forbandede" af Ken B. Rasmussen.

Se og Hør sagen med Line Baun Danielsen og Niels Helveg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Først i 2014, da Morten Helveg Petersen bliver kontaktet af BT, går sagens rette sammenhæng op for ham:

»Journalisten ringer for at sige, at der er dokumentation for, at nogen har kigget på mine transaktioner. Det kan jeg ikke tro? Er det virkelig sandt? Er det virkelig tilfældet? Journalisten kommer at forelægger mails og korrespondance, som ligger til grund for BTs historie,« siger han og uddyber:

»At nogen skulle have kigget på mine dankortstransaktioner, kan jeg ikke tro på.  Det er så grænseoverskridende. Den fornemmelse er for mig helt sureealistisk. Derfor var jeg vantro i telefonen. Da jeg ser materialet får jeg en ubehagelig fornemmelse. Nogle har kigget igennem hvad jeg brugte mit dankort til. at få den viden var stærk ubehagelig. Hvad bliver det næste?«