Kvinde dømt for at lyve om voldtægt

En ung kvinde fra Lyngby blev fanget i en løgn, da hun tidligere på året meldte en voldtægt til politiet. Hun har nu fået en betinget fængselsdom.

Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Løgn om en voldtægt koster en 21-årig kvinde ti dages betinget fængsel.

Ifølge anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi anmeldte kvinden fra Lyngby 16. maj til politiet, at hun ved højlys dag var blevet forsøgt voldtaget. Det påståede voldtægtsforsøg skulle være fundet sted ved et grønt område nær Lyngby Storcenter.

Kvinden har ifølge ekstrabladet.dk forklaret, at hun var blevet forsøgt voldtaget af en ukendt gerningsmand, da hun med sit lille barn i klapvognen kom gående på vej til indkøb. Han skulle angiveligt have trukket hende om bag et buskads, men efter at have trukket bukser og trusser af hende, havde han stoppet sit forehavende.

Ifølge kvindens forklaring havde hun ligget med ansigtet ned i græsset, så hun ikke kunne give et særlig fyldestgørende signalement af manden.

»Hun kunne blot se, at han skulle have grå joggingbukser på,« forklarer senioranklager Bente Schnack, som mødte for anklagemyndigheden i retten, til ekstrabladet.dk.

Under efterforskningen kunne politiet dog ikke få de faktiske omstændigheder til at stemme med kvindens forklaring på talrige centrale punkter, og derfor blev den 21-årige i stedet anklaget for falsk anmeldelse.

Det udløste altså en straf på ti dages betinget fængsel. Kvinden fastholder fortsat sin forklaring og har udbedt sig betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke straffen.