Konkurrencestyrelsen ønsker hastemøde med Georg Jensen

Smykkevirksomheden Georg Jensen skal så hurtigt som muligt stå skoleret i Konkurrencestyrelsen efter udtalelser fra marketingchef om ulovlige prisaftaler.

Konkurrencestyrelsen har bedt den danske designgigant Georg Jensen om et møde hurtigst muligt - helst allerede i den kommende uge - efter afsløringer af, at selskabet tilsyneladende benytter sig af ulovlige prisaftaler.

Normalt er ulovlige prisaftaler mellem forretninger og producenter svære at bevise for myndighederne, men lørdag erkender direktøren for selskabets globale marketing, Gord Ray, i Ekstra Bladet, at selskabet tvinger butikkerne til at tage bestemte priser. Og det har fået Konkurrencestyrelsen til at skrive til topledelsen, oplyser kartelchef Ole Bækgaard fra Konkurrencestyrelsen til Ritzau.

- Når der er så firkantede udtalelser, som klart indikerer, at der foregår noget, som nok/måske er i strid med konkurrencelovgivningen, så vil vi have en hurtig forklaring, siger Ole Bækgaard.

Ifølge Gord Rays udtalelser til avisen sætter Georg Jensen en detailpris på sine mærkevarer. Og den er faktisk ens i hele verden, siger marketingsdirektøren.

- Vi du være vores partner, er du nødt til at kræve den pris. Og hvis den bliver underbudt, vil det skade forholdet til Georg Jensen, forklarer han avisen.

/ritzau/