Justitsminister afviser DF-ønske i Kam-sag

Domstolene er uafhængige. Derfor vil Lene Espersen (K) ikke lægge yderligere pres på de tyske myndigheder i Søren Kam-sagen, som Dansk Folkeparti havde håbet.

Dansk Folkepartis kritik af Lene Espersen (K) får ikke den danske justitsminister til at lægge yderligere pres på de tyske myndigheder i Søren Kam-sagen.

I weekenden kritiserede Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, den danske justitsminister for ikke at have markeret sig tilstrækkeligt overfor sin tyske kollega i sagen om udleveringen af den 85-årige tysker, der mistænkes for at have dræbt en dansk redaktør under besættelsen.

Men den danske regering har ikke mulighed for at blande sig i domstolenes arbejde. Hverken i Danmark eller i Tyskland, lyder det mandag fra Lene Espersen.

- Mine embedsmænd har løbende været i kontakt med den tyske anklagemyndighed om sagen vedrørende udlevering af Søren Kam til Danmark. Men da sagen for tiden behandles ved den tyske landsret i Bayern, har jeg som dansk justitsminister ikke mulighed for at blande mig i de tyske domstoles behandling af sagen, siger Lene Espersen.

/ritzau/