Juleanden er i fare: »Køb den nu«

Priserne bliver højere, og man heller ikke kan være sikker på at få den andrerace, man ønsker i år, advarer en række producenter.

 
Hvis du alligevel skulle få fingrene i en juleand, kan du her få kokken Claus Christensens gode råd til tilbedredning af juleand. Video: Mathias Svold. Redigering: August Bang. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal du have and til jul, bør du måske overveje at gøre plads i fryseren og købe den allerede nu.

Fugleinfluenza har ramt Frankrig, og det skaber mangel på ænder. En mangel, som danske producenter på ingen måde forventer at kunne imødekomme.

Det fortæller en række producenter til TV 2 Lorry.

»Det er ikke et spørgsmål, om der er et problem eller ej. Spørgsmålet er, om det er et meget stort problem, eller et voldsomt stort problem, siger Morten Gjerskov, ejer af Dyssegaarden i Roskilde, der sælger og producerer juleænder, til mediet.

Ifølge Morten Gjerskov vurderes det internt i branchen, at der vil mangle omkring en million ænder til jul.

Også Slagter Friis på Frederiksberg melder om mangel på ænder, og her forventer man en prisstigning på omkring 20 procent.

Mens priserne bliver højere, advarer slagterne også om, at man heller ikke kan være sikker på at få den andrerace, man ønsker. Særligt de populære franske berberiænder bliver svære at få fingre i.

Coop, der ejer Fakta, Kvickly, Super Brugsen, Dagli' Brugsen, Coop 365 og Irma, oplyser også til TV 2 Lorry, at udbuddet vil være mindre i år.

Derfor er opfordringen også klar: Køb din and nu, for du kan ikke være sikker på at fat i en senere.