»Jeg tænkte: Hvis han går til angreb på mig nu, så forsvarer jeg mig«

Joachim B. Olsen (LA) har ikke tal på, hvor mange trusler, han har modtaget. Under en af de mere ubehagelige oplevelser gjorde folketingspolitikeren sig klar til tumult.

»Jeg får jo masser af mails, hvor folk synes, jeg er en idiot,« fortæller Joachim B. Olsen (LA). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske - se flere i bunden.

Joachim B. Olsen, Liberal Alliance:

»Jeg har ikke tal på, hvor mange trusler jeg har fået, men jeg sender alle videre til politiet, som vi er blevet opfordret til i Folketinget. Mig bekendt har det ført til en dom tre eller fire gange.

En af de mere ubehagelige oplevelser skete på den vej, jeg bor på. Jeg stod ude i min indkørsel med nogle venner, der var på besøg, da en mand kom cyklende forbi og begyndte at råbe skældsord efter mig. Han var meget aggressiv, så da han var cyklet forbi, vendte han pludselig om og cyklede tilbage imod mig. Der lå en sæk i min have, som jeg samlede op og havde bag ryggen, og jeg tænkte: 'Hvis han går til angreb på mig nu, så forsvarer jeg mig'.

Der gjorde jeg mig mentalt klar til, at der ville opstå tumult, men han drejede heldigvis af igen.

Jeg får jo masser af mails, hvor folk synes, jeg er en idiot. Det er ikke noget nyt. På et tidspunkt var der en, der skrev, at hvis jeg nogensinde kom til den by, han boede i, så ville han smadre mig. En anden skrev, at han ville klippe fingrene af mig. De blev begge dømt.

Det er selvfølgelig ikke sjovt, men min oplevelse er, at de, der tyr til trusler, er lidt mindre begavede. Jeg har ikke oplevet lige så voldsomme trusler, som Mattias Tesfaye eksempelvis har - så var jeg eddermame blevet sur.«