»Jeg har fået billeder af et lig, der er tapet til, i bagagerummet på en bil«

Alternativets Uffe Elbæk oplever, at hadefulde beskeder bliver sendt til ham i bølger. Hvis han udtaler sig om f.eks. integration, kommer beskederne med det samme.

»Langt hen ad vejen er der tale om personer, der sidder i en kælder – i hvert fald en mental kælder,« siger Uffe Elbæk, Alternativet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske.

Uffe Elbæk, Alternativet:

»Jeg har igen og igen og igen oplevet meget rabiate – og ofte – homofobiske henvendelser.

Min oplevelse er, at det kommer meget i bølger. Jeg oplever, at der er sket et social-medie-gearskifte inden for det seneste halvandet år, hvor chikanen kommer i meget bevidste bølger. Nærmest som om de pifter efter alle deres venner, og så går de i gang.

Hvis jeg udtaler mig om eksempelvis integrationsspørgsmål eller flygtningespørgsmål, kommer beskederne  med det samme, og der er det konsekvent højrefløjsprofiler, der er uenige med mig.

Jeg har fået billeder af et lig, der er tapet til, i bagagerummet på en bil og trusler om, at hvis vedkommende en dag møder mig, så sætter de en kugle igennem hovedet på mig. Når det er af den karakter, så politianmelder man det selvfølgelig, og jeg synes, det er noget, vi skal tage alvorligt.

Det er vildt ubehageligt at blive truet, men man får på en eller anden måde hård hud af det, når det har stået på i så mange år. Jeg tænker selvfølgelig over det, men man kommer til at skubbe det fra sig igen, fordi man ikke tænker, der er handling i ordene. Langt hen ad vejen er der tale om personer, der sidder i en kælder – i hvert fald en mental kælder.

Men det bliver pludselig meget virkeligt, når man indkaldt til at vidne i retten og skal konfronteres med den person, der har truet én.«