»Jeg har fået en besked om, at der skulle kastes syre på min datter«

Mai Mercado (K) er en af de mange politikere, der oplever at få hadefulde beskeder.

(ARKIV) Børne- og socialminister Mai Mercado (C) holder pressemøde i Børne- og Socialministeriet i København, tirsdag den 9. oktober 2018. Den svindelmistænkte Britta Nielsen blev anholdt mandag morgen i Sydafrika. Flere ministre roser politiet. Det skriver Ritzau, mandag den 5. november 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Flere politikere oplever vold, trusler og tilsvininger. Denne artikel er ét af en række vidnesbyrd, som forskellige folketingspolitikere har fortalt til Berlingske — se flere i bunden.

Mai Mercado, de Konservative:

»Jeg oplever det hyppigere nu end tidligere, og det sker udelukkende på sociale medier.

Jeg synes tit, det antager en seksuel karakter i form af meget grænseoverskridende billeder og særdeles grove ytringer.

Jeg har engang modtaget en besked, hvor der stod, at jeg skulle overvære, at der blev kastet syre på min datter. Det er klart, at man rammer mig allerhårdest, når man skriver noget om mine børn. Når man kender deres navne og så skriver, at de skal udsættes for noget forfærdeligt, og at man håber, der vil ske dem noget. Det er meget voldsomt – det er der ingen tvivl om.

Hvis beskederne er formuleret på en måde, så der fremgår et konkret ønske fra den pågældende person om, at de vil skade enten mig eller min familie, så politianmelder jeg det. Men ellers gør jeg ikke andet end at slette beskeden og blokere den pågældende person«.