Her er bombemanden uden hat og solbriller

Politiet har offentliggjort billeder af bombemandens nuværende udseende.

Sådan ser "bombemanden" ud uden solbriller og hat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere har offentligheden udelukkende set billeder af den såkaldte bombemand med solbriller og hat eller i meget dårlig billedkvalitet fra diverse overvågningskameraer.

Men tirsdag kl. 14 blev offentligheden lidt klogere på mandens udseende, da Københavns politi frigav disse billeder af manden, hvis identitet man stadig ikke kender.

- Vi kan se, at vi har gøre med en person, der har fået visse skader gennem sit liv. Vi tror, at han har dyrket en form for kampsport og derigennem fået den næse, der er meget karakteristisk for blandt andet boksere,  siger Svend Foldager, chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, om billederne af bombemanden.

LÆS OGSÅ: Bombemand havde flere forsendelser klar

- Vi håber, at det han føre til, at personer, der har set ham andre steder, vil rette henvendelse og lede os videre på sporet, siger han.

Bombemanden flygtede efter en eksplosion på et toilet i kælderen på Hotel Jørgensen ved Israels Plads til Ørstedparken, hvor han senere blev pågrebet af politiet.

Selv om han har været i politiets varetægt i næsten fire dage er det først i dag, at Københavns Politi har valgt at offentliggøre bombemandens nuværende udseende.

Mange skader i ansigtet

Politiet har tidligere tilbageholdt billeder af bombemandens nuværende udseende. Det skyldes ifølge ganske enkelt, at politiet har vurderet, at mandens mange skader i ansigtet efter bombesprængningen ikke har egnet sig til at blive vist.

Desuden fortæller Københavns Politi, at 98 personer har henvendt sig til politiet angående bombesagen, hvoraf mange af henvendelserne handler om mandens benprotese.

Senere i dag vil politiet begynde at afhøre beboere og forretningsdrivende omkring Hotel Jørgensen i håb om at opdrive større viden om bombemandens færden i tiden op til bombesprængningen.

I den forbindelse beretter politiet, at manden har været i Danmark siden mandag d. 7. september kl 6.30, hvor manden første gang indfandt sig på Hotel Jørgensen.

Se billedserien: Bombemandens mange ansigter

TV: Se Politiets seneste pressemelding