Bombemand var på posthus lige inden eksplosion

Den uidentificerede bombemand var på posthuset på Øster Allé to gange. En time inden bombesprængningen købte han en boble-kuvert.

Svend Foldager, politiinspektør ved Københavns Politi holder pressebriefing foran Politigården tirsdag d. 14 september 2010 om bombemanden fra Hotel Jørgensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Godt en time inden eksplosionen fredag eftermiddag på Hotel Jørgensen, er den mystiske navnløse bombemand blevet fanget af overvågningskameraer på et posthus på Øster Allé.

Det oplyste politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi ved en pressebriefing tirsdag.

Der er tale om det samme posthus, som manden besøgte i onsdags - og fredag købte han ifølge politiets oplysninger to kuverter, herunder en boble-kuvert, der blev fundet af politiet på det toilet, hvor eksplosionen fandt sted.

Og der kommer løbende nye oplysninger til politiet i sagen - indtil videre bl.a. gennem 98 henvendelser fra offentligheden, fortalte Svend Foldager.

- Det er henvendelser, der rent faktisk giver resultater, sagde han og tilføjede, at politiet fortsat håber på offentlighedens hjælp, nu hvor der er blevet frigivet helt friske billeder af manden uden solbriller og hat.

For det er fortsat identiteten på den ét-benede, fransktalende bombemand, der volder politiet problemer. Ifølge Svend Foldager havde politiet ellers anset benprotesen for et rigtig godt spor.

- Numrene på benprotesen er godt fjernet, så det spor er gået koldt, lød det fra politiinspektøren, der desuden kunne afsløre, at hans fingeraftryk ikke har givet nogle hits hos samtlige europæiske polititjenester.

Nu håber politiet i stedet på, at der kommer resultater på den DNA-profil, der i går blev sendt ud til hele verden - og der arbejdes bl.a. også på at efterforske mandens tandsæt og analyse hans sprogkundskaber og accenter for at komme nærmere på en identitet.