Fredagsøllen taber terræn til sundheden

I dag samles vi typisk med vores kolleger om sunde arrangementer i stedet for at drikke fredagsøl, fortæller livsstilsekspert.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Man kan godt more sig uden alkohol«. Det gamle ordsprog er i folkemunde ofte blevet sagt med ironi i stemmen, men faktisk viser det sig nu, at det er i den retning, danskerne går. Det fortæller livsstilsekspert Helle Lundsgaard.

Hun mener derfor heller ikke, at det vil få den store betydning, at flere virksomheder strammer alkoholpolitikken og i dag helt forbyder medarbejderne at tage en øl, før de går hjem, som JydskeVestkysten skriver onsdag.

- Når det handler om at lave noget socialt med sine kolleger - som ikke er arbejdsrelateret - er flere og flere danskere ved at indse, at det gamle ordsprog holder stik, fortæller Helle Lundsgaard.

Netop derfor samles man i dag også i højere grad om andre ting end alkohol.

- Det kan være, man løber et løb eller går i fitness-center sammen. Faktisk er man gået i den modsatte retning af fredagsøllen, og sundheden har fået et langt større fokus, fortæller livsstilseksperten.

Man kunne tro, at fredagsøllen er blevet erstattet af fredagskage på arbejdspladsen, men den tendens genkender livsstilseksperten ikke. Mange danskere gider ifølge Helle Lundsgaard ikke presses til at skulle spise kage flere gange om ugen, fordi folk medbringer noget for at markere særlige begivenheder.

- Derfor ser man også, at flere og flere virksomheder har en politik for sund kost og motion, ligesom de har en alkohol- og rygepolitik, fortæller hun.

Ifølge JydskeVestkysten har flere store virksomheder som Danfoss og Danish Crown haft nultolerance mod alkohol i flere år.