DA: Fredagsøl-forbud må være op til firmaerne

Det må være op til de enkelte virksomheder, om man vil lade medarbejderne drikke øl på arbejdspladsen fredag eftermiddag, mener fra Dansk Arbejdsgiverforening. Men det er vigtigt for trivslen med sociale arrangementer, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om det skal være muligt for medarbejderne at knappe en øl op fredag eftermiddag ved fyraften må være op til virksomhederne selv at bestemme.

Sådan lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening, efter JydskeVestkysten onsdag skriver, at flere virksomheder har strammet op på alkoholpolitikken og i dag helt forbyder medarbejderne at tage en øl, før de går hjem.

- Den tid, virksomhederne betaler for, skal være effektiv og i virksomhedens interesse, så man må jo afgøre på virksomheden, om den slags ting skal finde sted inden for den betalte arbejdstid eller uden for. Og så må man jo også afgøre, om der i det hele taget skal være alkohol på arbejdspladsen, det ligger inden for ledelsesretten at afgøre det, siger Flemming Dreesen, ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening.

Derfor må virksomhedens ledelse enten selv eller sammen med medarbejderne afgøre, om det skal være tilladt at drikke alkohol på arbejdspladsen, lyder det fra Flemming Dreesen, der dog mener, det er væsentligt for medarbejderne, at de også kan mødes om andet end arbejde, for eksempel fredag eftermiddag eller til arrangementer som julefrokoster eller sommerfester.

- Jeg tror, det er vigtigt for trivslen, at der finder andre ting sted end arbejde, men om det skal finde sted i arbejdstiden eller udenfor, det må være op til virksomheden, siger han.