En kongelig karettur gennem København

Det var vægge af mennesker, der mødte Dronningen og Kronprinsparret på deres karettur fra Amalienborg Slot til Rådhuspladsen i København.

Dronning Margrethe kører i karet med Prinsesse Mary og Kronprins Frederik på Strøget fra Amalienborg til Københavns Rådhus i anledning af hendes 75 års fødselsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis dannede ruten for Dronningen og Kronprinsparret i deres karettur fra Amalienborg Slot til Rådhuspladsen.

For efter den varme hyldest for fødselaren på Amalienborg var det tid til en karettur, og heldigvis forduftede de grå skyer og Solen tittede frem, for kareten var åben i dagens anledning.

Regenten og Kronprinsparret kørte forbi Kongens Nytorv eksorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron, hvor en buket blev afleveret i kareten fra Hotel d'Angleterre, som efterhånden er en tradition. Men der er ingen stop undervejs på ruten, så det var et hurtigt »Tillykke, dronning Margrethe«, der blev sendt af sted med buketten.

Turen gik videre op af Strøget, og siden karetten denne gang var åben, var der rig mulighed for at få en kongelig skikkelse at se. Det er Kronprinsparret, der var hendes følgesvende, da Prinsgemalen stadig ligger syg med influenza. Dronningen bar samme uniform som ved Amalienborg, hun havde dog fået en lille hat på i samme turkise farve som hendes sæt.

Med tæpper over benene og smil på læberne vinkede de til tilskuerne, som havde stimlet sig sammen på række langs hele ruten. Hestene var ligeså pyntet som de royale, og de hvide politihatte brød med den brogede menneskemængde, der ivrigt flager for Margrethe II's fødselsdag.

Klokken 13 ramte de Rådhudpladsen, hvor overborgmester Frank Jensen stod klar til at modtage fødselaren og Kronprinsparret. Nu venter der både musikalsk underholdning og en gave til Hendes Majestæt.