Tusindvis hyldede Dronningen på Amalienborg

Pladsen var snæver ved Amalienborg, da dronning Margrethe viste sig på balkonen sammen med sin familie i anledning af sin 75-års fødselsdag.

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Tusindvis på vej til Amalienborg for at  hylde Dronningen
Læs mere
Fold sammen

Der var tæt pakket ved Amalienborg, da Dronningen viste sig på balkonen på Christian VII’s Palæ sammen med sin familie.

Folk fra alle afkroge af Danmark var mødt op for at fejre Dronningen. Dannebrogs faner viftede frem og tilbage fra de tusindvis af mennesker, der var mødt op for at hylde Margrethe II, allerede inden hun havde vist sig på balkonen. På et enkelt flag stod »Tillykke Margrethe 75 år. Hilsen fra Varde«. Enkelte børn sad oppe på skuldrene af deres forældre for at se regenten træde ud på balkonen.

Det virkede som en forløsning, da Hendes Majestæt trådte ud på balkonen. Menneskemængden hujede, piftede og klappede. Flagene viftede ivrigt fra side til side.

Hendes Majestæt stod i et turkist sæt og røde læber med maguerit-brochen placeret på jakken. Margrethe stod alene i den miderste balkon uden sin prins, som desværre stadig ligger syg. Kronprinsparret og de fire børn stod i mørkeblå og grå nuancer og vinkede ud til befolkningen fra den ene balkon ved sin af dronning Margrethe. Til den anden side stod Prins Joachim med prinsesse Marie og deres fire børn.

Efter at have været inden for efter et længe leve fra Dronningen og høje hurraråb, trådte alle børn og børnebørn ud på samme balkon som dronning Margrethe og vinkede atter til den enorme skare af mennesker, der hyldede Dronningen.

Ved Christian VIII's palæ stod de øvrige kongelige, blandt andre den svenske kongefamilie. Dronningen og Kronprinsparret vil nu køre gennem København til Rådhuset, hvor der vil være officiel modtagelse klokken 13. Hendes Majestæt vil med Kronprinsparret i kareten blive eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteeskadron.