Efter svindelsag for 111 millioner kroner: Nu er der atter penge på vej til sociale projekter

Staten har genåbnet sækken med satspuljemidler, efter at den forleden blev snøret i som følge af den store bedragerisag med en 64-årige kvinde som hovedmistænkt.

Det er uklart, hvor i verden den 64-årige, bedragerisigtede kvinde befinder sig. Men hjemme i huset i Hvidovre er hun ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er atter penge på vej til foreninger og kommuner, der har været nødt til at se langt efter støttekroner fra den svindelramte satspulje.

En 64-årig, tidligere medarbejder i Socialstyrelsen er sigtet og internationalt efterlyst for at have begået underslæb med satspuljemidler for i hvert fald 111 millioner kroner gennem to årtier.

Sagen fik forleden Socialstyrelsen til at dreje nøglen midlertidigt om for oktobers udbetalinger af satspuljemidler, og samtidig blev alle modtagere af midler bedt om at genindsende deres kontoplysninger til styrelsen.

På den måde kunne styrelsen sikre, at der ikke var flere fiktive modtagere af midler oprettet af kvinden, der menes at opholde sig i udlandet.

Men nu er der igen sat strøm til styrelsens tilskudsadministrative system, som det hedder.

»Vi har allerede modtaget cirka 90 kontonumre fra vores tilskudsmodtagere og er nu i gang med at genoptage udbetalingerne af de forsinkede midler til foreninger og kommuner. Midlerne vil løbe ind på kontiene i starten af næste uge,« skriver styrelsen i en pressemeddelelse:

»For at sikre, at så mange som muligt af foreningerne er klar over, at de skal indsende deres kontonummer for at få udbetalt tilskud, har Socialstyrelsen kontaktet flere større paraplyorganisationer, som vil hjælpe med at informere deres medlemmer. Socialstyrelsen ringer samtidig rundt til de mindre foreninger.«

Som beskrevet i Berlingske forleden betød de tilbeholdte udbetalinger, at en organisation som Børns Vilkår kunne se ind i en okotober, hvor Børnetelefon ikke ville få sine månedlige 600.000 kroner i satspuljestøtte.

Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, udtrykte dog forståelse for styrelsens beslutning om en midlertidig systemlukning.

»Vi kører på, til kassen er tom. Vi råber ikke alarm endnu. Vi afventer og ser,« sagde direktøren.

Berlingske har været i kontakt med den 64-åriges advokat, der ikke ønsker at sige mere om den in absentia fængslede kvindes nuværende opholdssted.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, oplyste forleden, at de har »en god idé om, hvor hun befinder sig«.

SØIK vil dog ikke uddybe yderligere over for Berlingske.