Domstolskontrol med karantæner

Justitsministeren får ros for at lytte til kritik og ændre forslag til register, der skal holde voldelige fodboldfans væk fra tilskuerpladserne.

Bifaldet brager mod justitsministeren fra begge sider af folketingssalen, fordi hun har bøjet sig for kritikken af det nye hooliganregister.

Domstolene får nu mulighed for at kontrollere, hvem der får karantæne og dermed forbud mod at komme tættere end 500 meter på det fodboldstadion, hvor kampen spilles.

Det får justitsminister Lene Espersen (K) ros for fra både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. De er også glade for, at karantæneordningen ikke kun skal omfatte kampe på topplan, men også kampe, hvor hold fra 1. og 2. division deltager - inklusive træningskampe.

Hovedpunktet i forslaget er en generel karantæneordning, hvor politiet kan forbyde hærdede hooligans at opholde sig inden for et område på 500 meter fra det sted, hvor kampen afholdes, fra seks timer før og til seks timer efter kampen. En karantæne kan gives for et bestemt tidsrum på indtil to år, og overtræder man forbuddet kan det give bøde eller fængsel indtil fire måneder.

/ritzau/