DMI udsender nyt varsel: Regn, torden og lokale skybrud

Igen i dag lørdag bliver det et ægte møgvejr. I hvert fald i dele af landet.  Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson / TT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regn i van(d)vittige mængder har det ikke skortet på de seneste dage.

Og den dårlige nyhed er, at det slet ikke er slut endnu. Det garanterer vagthavende på DMI, Henning Gisselø.

Et lusket uvejr er nemlig på vej nede fra Nordtyskland og kommer til at smide seriøse mængder vand af sig i løbet af lørdagen.

»Jeg tror ikke, at vi taler om skybrud, men der kan godt komme rigtig store mængder over et lidt mere langstrakt forløb. Så vandmængderne kan sagtens komme til at give problemer for kloakker osv.,« siger Henning Gisselø.

Skal man tale om en god nyhed, så er det, at vandmasserne kun falder i dele af landet.

For selvom DMI hele lørdag morgen og formiddag på deres varslingskort har pakket hele Danmark ind i lyseblåt - deres markering af risiko for voldsomt vejr - så er ser det ud som om, at i hvert fald Østsjælland går forholdsvis fri.

»Der kan være lidt regn og tordenbyger i Vestsjælland i løbet af lørdagen, men ikke særlig kraftigt.

»Vores fokus er nu på dét uvejr, der ligger nede i Nordtyskland, som trækker nordpå og kan komme til at påvirke Fyn og Jylland her i løbet af sen eftermiddag, aften og nattetimer. Og det kan godt gå hen og give en hel del vand og torden i den vestlige del af landet,« siger vagthavende Henning Gisselø og anbefaler, at man på de kanter tager forholdsregler for vandmasserne.

»Uvejret kommer sydfra, så i første omgang er det det sydlige Sønderjylland og Fyn, der skal være opmærksomme.«

Også temperaturmæssigt kommer der til at være kæmpe forskelle i løbet af lørdagen, hvor graderne på Sjælland og Bornholm kommer et pænt stykke over de 20, mens 17-18 grader er mere realistisk på Fyn og i Jylland.

»Vi har varm luft liggende mod øst og mod syd i øjeblikket, og så ligger den kølige luft udover nordsøen. Det er dén frontzone, der kaster nedbør af sig i dag.«

Foreløbig forventer DMI, at der vil falde mellem 25 og 35 mm regn i Jylland og på Fyn i de kommende 6 timer. Derudover er der risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min.