DF: Sløseri i ROJ-sag

Formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, mener, at de danske myndigheders håndtering af sagen mod ROJ TV giver anledning til et eftersyn af dansk terrorbekæmpelse.

Efterforskningen mod ROJ TV, der har kontor på H.C. Andersens Boulevard i København, har nu stået på i mere end fem år. En af årsagerne kan være, som Berlingske Tidende beskriver i dag, at der gennem alle årene kun har været afsat én efterforsker til sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det kan da godt være, at der er nogen, der synes, at det her er en mindre vigtig sag. Det indtryk kunne man få af alt det sløseri, der har været i sagen.«

Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), dumper de danske myndigheders håndtering af de fem år gamle terroranklager mod kurdiske ROJ TV.

»Men terror er terror. Det er jo for eksempel ikke uden grund, at den tidligere TV-direktør skal have beskyttelse af PET,« siger Skaarup og henviser til, at tidligere ROJ-direktør Manouchehr Zonoozi nu beskyttes af PET, efter han har fortalt om TV-stationens forbindelser til PKK.

Peter Skaarup mener, at de mange kiks hos myndighederne har været med til at trække sagen ud i fem år.

»Det er helt tydeligt, at der har manglet koordination og samarbejde og aktivisme i forhold til at kunne efterforske sagen. Det er helt oplagt, at det går alt for langsomt, og at man ikke er tilstrækkelig proaktive fra de danske myndigheders side,« siger Peter Skaarup og peger på, at dansk politi kun har haft én efterforsker på sagen:

»Når man læser, at kun én medarbejder kun har været på sagen, så ryster man på hovedet. Jeg tror ikke, at det er tilfældet generelt med terrorsager. Det virker som om, at PKK har haft en særstilling her.«

Eftersyn af efterforskning

Han mener, at de danske myndigheders mange brølere i sagen giver anledning til at tage et nærmere kig på kvaliteten af dansk terrorbekæmpelse.

»Vi vil gerne vide hvilke overvejelser, ministeren gør sig med hensyn til et eftersyn af dansk terrorbekæmpelse. Normalt, når man råber terrorbekæmpelse, er det et meget højt prioriteret område. PET og Rigspolitiet er blevet kraftigt styrket - blandt andet for at styrke terrorbekæmpelsen. Så må man også følge op med ressourcer i sådanne sager,« siger Peter Skaarup.