DF-politiker Jesper Langballe er død

Jesper Langballe, som i et årti sad i Folketinget for Dansk Folkeparti, er afgået ved døden. Han blev 74 år gammel.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den markante præst og DFer, Jesper Langballe, er død. Det bekræfter Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, over for BT.

Den nærmere dødsårsag er ukendt, men dødsfaldet skete lørdag morgen, fortæller Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen til avisen, og Langballes fætter, Søren Krarup uddyber:

»Han døde hos sin ældste søn i Nordjylland, hvor han var til en meget hyggelig familiesammenkomst med sin søn og svigerdatter. Han gik i seng i højt humør. I morges blev han fundet af et barnebarn og var død i sin seng. Det var en misundelsesværdig død for så vidt, at han var i familiens skød omgivet af hygge og varme,« siger Søren Krarup, fhv. folketingsmedlem for Dansk Folkeparti.

Jesper Langballe blev 74 år, og nåede heraf at tilbringe et årti i Folketinget. Han var med til at fastslå Dansk Folkepartis image som et stærkt indvandrerkritisk parti, da han fra 2001 til 2011 havde sin gang på Christiansborg, men indimellem blev hans udtalelser også for kritiske.

I 2010 blev han idømt en bøde på i alt 5.000 kroner for at overtræde racismeparagraffen på baggrund af et indlæg i Berlingske Tidende, hvor han i et forsvar for islamkritikeren Lars Hedegaard skrev, at Hedegaard ikke skulle have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, »når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel«.

Efter dommen fastslog Langballe dog, at den ikke ville slå ham af pinden, ligesom han udtalte, at den såkaldte racismeparagraf i straffeloven ikke tog stilling til sandheden i et udsagn - blot til om nogen følte sig krænkede.

Inden han blev politiker markerede Langballe sig også på det teologiske tidsskrift Tidehverv sammen med præstefætteren Søren Krarup, der ligeledes har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti.