Den første sne kiggede forbi

Årets første landsdækkende snevejr lagde sig i går over land og by fra morgenstunden og sendte seks personer på hospitalet, dog ingen med alvorlige skader.

Foto: NØRGAARD LARSEN Fold sammen
Læs mere

Dagen i går meldte politi og Falck om større og mindre ulykker i trafikken. Værst gik det ud over området omkring Køge, hvor myldretidstrafikken om eftermiddagen blev ramt af flere uheld.

Det mest alvorlige var på Vestmotorvejen ved Bjæverskov mellem Køge og Ringsted, hvor omkring 40 biler gled af kørebanen eller stillede sig på tværs og udløste sammenstød, hvor to måtte skæres fri og i alt seks køres på hospitalet.

Op mod 25 biler måtte efter uheldet fjernes fra motorvejen, og i en overgang var der lukket for trafikken både mod syd og vest for København, ligesom politiet i Køge advarede bilisterne mod at køre ud på motorvejene, der var spejlglatte.

På Holbækmotorvejen slæbte trafikken sig af sted. Folk, der var på vej hjem fra arbejde i København, måtte bruge omkring tre timer på at nå Roskilde.

Også i resten af landet gav snevejret trafikale problemer. Værst i Midtjylland, hvor sneen faldt tæt fra om morgenen. Således havde Falck frem til i går eftermiddag givet starthjælp til omkring 700 sneramte biler, ligesom 200 biler måtte hjælpes væk fra deres alternative parkeringer i grøfter og andre uhensigtsmæssige steder.

»Det er et højt tal og på niveau med, hvad vi har måttet rykke ud til under de seneste vinterstorme,« siger informationschef Finn Serup fra Falck til Ritzau.

På landsplan skete der omkring 50 mindre trafikulykker som følge af snefaldet, vurderer Falck, heraf ingen med alvorlige følger.

Ifølge meteorologerne er der udsigt til snebyger flere steder i formiddag og natten til i morgen. Senere på ugen vender det milde vejr - og regnen - tilbage.sild