Danske Spil brød love om hvidvaskning

Det statsejede Danske Spil har to gange på under et år modtaget kritik fra myndighederne for ikke at leve op til lovmæssige krav, der skal forhindre hvidvask af penge og potentiel terrorfinansiering.

På under 11 måneder har Danske spil to gange modtaget kritik fra myndighederne for ikke at leve op til de regler, der skal forhindre hvidvaskning af penge og potentiel terrorfinansiering.

Politiken skriver mandag, at Spillemyndigheden, der er det kontrolførende organ på området, tilbage i december 2013 første gang bad Danske Spil om at få styr på reglerne. En advarsel, der er blevet fulgt op af endnu en i november 2014.

»Vores generelle opfattelse er, at jeres skriftlige procedurer om forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering ikke lever op til lovgivningens krav«, skrev styrelsen til Danske Spil 4. december 2013, ifølge Politiken.

Det er særligt på internetkasinoer, at kriminelle menes at hvidvaske ulovlig indtjening. Blandt andet ved at satse på rød på rouletten gang på gang - en strategi, der statistisk giver 95 procent af indsatsen tilbage.

Det er i den forbindelse Danske Spils ansvar at foretage undersøgelser at gamblere, der eksempelvis satser mange penge på rouletten på kort tid eller anden adfærd, der kan virke mistænkelig, og det er her, den statsejede virksomhed har fejlet, skriver Politiken.

Danske Spil beklager selv fejlene over for avisen. Kommunikationschef Thomas Røsig gør samtidig opmærksom på, at det er et »ret nyt område« og »nye regler«, man skal lære.