Byrådsmedlem i Billund sigtes for embedsmisbrug

Hans Tüchsen (K), der er byrådsmedlem i Billund, er sigtet for at have brugt sit embede til at fremme egne interesser, da han angiveligt truede værtshusejer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med trusler mod en værtshusejer har byrådsmedlem i Billund Hans Tüchsen fået en sag om embedsmisbrug på halsen. Han er sigtet for at misbruge sit embede til at fremme egne interesser. Det skriver Jyske Vestkysten.

Det skete, da Hans Tüchsen på et værtshus for tre uger skulle hente en pung for en person, han havde et nært forhold til.

- I den forbindelse får jeg en snak med værtshusejeren om de mange politisager, som er på værtshuset, og rådet ham til at få styr på det, ellers risikerer han at miste bevillingen, fortæller den sigtede Hans Tüchsen til Jyske Vestkysten.

Hans Tüchsen ser ytringen som et godt råd, og afviser at det var en trussel.

Værtshusejeren på Værtshuset Miss Monroe i Sdr. Omme, Daniel Lundblad, har imidlertid oplevet ytringen anderledes. Han opfattede byrådsmedlemmet udtalelser som et forsøg på at forhindre en straffesag mod pungens ejer, som angiveligt skulle have været i besiddelse af stoffer på værtshuset.

Daniel Lundblad optog samtalen på sin mobiltelefon.

- Jeg vil ikke deltage i mudderkastning om, hvad der er sagt og sket. Jeg har optaget det hele, og så synes jeg, vi skal vente og se til sagen er afsluttet, siger Daniel Lundblad til Jyske Vestkysten.

Den specielle efterforskningsenhed ved Sydøstjyllands Politi efterforsker nu sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har vurderet, at der er nok oplysninger i sagen til at rejse en sigtelse om embedsmisbrug, siger linjechef Brian Voss Olsen fra Sydøstjyllands Politi til Jyske Vestkysten.