Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag

Ateas rival 3A-it har klaget over Bagmandspolitiet for at lække oplysninger under bestikkelsessag.

Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag Morten Nie
Foto: Jens Nørgaard Larsen. -Arkiv- SE RITZAU Bagmandspolitiet beskyldes for læk i bestikkelsessag Ateas rival 3A-it har klaget over Bagmandspolitiet for at lække oplysninger under bestikkelsessag - - Chefen for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Bagmandspolitiet bliver beskyldt for at tilgodese it-selskabet Atea i en omfattende sag om bestikkelse.

Det er rivalen 3A-it og en chef i selskabet, som har sendt en klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), skriver Børsen.

Kritikken drejer sig om den del af bestikkelsessagen, hvor Atea har politianmeldt 3A-it for at stjæle fortrolige oplysninger.

Bagmandspolitiet beskyldes nu for blandt andet at have lækket oplysninger til Atea om, at en ransagning af 3A-it og en ledende ansat ville finde sted i december 2015.

Det skulle ifølge 3A-it have givet Atea mulighed for at planlægge et pressemøde, som blev holdt kort før ransagningerne.

Her fortalte Atea-topchef Steinar Sønsteby, at selskabet havde anmeldt 3A-it for at stjæle og misbruge forretningshemmeligheder fra Atea.

Ateas pr-rådgiver, Finn Morsing, skriver til Børsen, at selskabet i november 2015 politianmeldte rivalen, men at Atea blev bedt om at vente med en udmelding.

Hos DUP bekræfter efterforskningschef Niels Raasted, at sagen lige nu efterforskes, men han ønsker ikke at sige mere.

Ifølge Børsen har DUP blandt andet efterspurgt et internt notat om forholdet mellem Morten Niels Jakobsen, øverste chef i Bagmandspolitiet, og Ateas advokat, Claude Winther Nielsen.

De to har gået på samme årgang på Aarhus Universitet.

Atea-advokat Claude Winther Nielsen afviser over for Børsen, at der skulle være tale om et venskab mellem dem.

Bagmandspolitiets chef, Morten Niels Jakobsen, oplyser via sin presseafdeling, at han ikke har nogen kommentarer.

Den omfattende bestikkelsessag begyndte i juni 2015.

Her blev en række personer med tilknytning til Atea og it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte, herunder en ansat i Rigspolitiet, anholdt og sigtet for bestikkelse og underslæb.

Siden er sagen vokset i størrelse, og den består af flere komplekser, hvoraf ikke alle er afgjort i rette endnu.

/ritzau/