Advokat: Veggerby erkender pengesmugling

Ifølge Jens Veggerbys advokat, Henrik Stagetorn, bliver der tale om en fuld tilståelsessag, når den tidligere cykelrytter skal i retten, tiltalt for pengesmugling.

Galleriejer Jens Veggerbys advokat, Henrik Stagetorn, fortæller til berlingske.dk, at der formentlig bliver tale om en tilståelsessag, når den tidligere cykelrytter skal for retten. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIMON KNUDSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Galleriejer og tidligere professionel cykelrytter Jens Veggerby bliver snart hevet i Københavns Byret af bagmandspolitiet, hvor han står tiltalt for at have smuglet to millioner kroner i kontanter for sin tidligere ven, den bedrageridømte Stein Bagger.

Veggerby har valgt Henrik Stagetorn til sin forsvarer, og han forklarer nærmere om den kommende sag til berlingske.dk:

Hvad er Jens Veggerby blevet tiltalt for?

- Han har i strid med en valutabekendtgørelse transporteret penge uden at angive det. Det kaldes pengesmugling. Man må have 10.000 euro i kontanter med sig, når man rejser rundt i EU, og han havde et noget større beløb på sig.

Hvordan reagerede Veggerby, da han blev præsenteret for tiltalen? 

- Jamen, det er jo sådan set lang tid siden. Det kan jeg egentlig ikke sige så meget om. Han har vidst, at det her ville komme.

Hvordan forholder han sig til anklagen?

- Han har hele tiden sagt, at det er rigtigt, at han har overført de her penge efter aftale med Stein Bagger.

Læs også: Veggerby risikerer millionbøde

Hvordan vil du så plædere sagen?

- Det har vi ikke lige brugt tid på endnu her i sommervarmen.

Hvordan vurderer du anklagemyndighedens bevismateriale?

- I og med det formentlig bliver en tilståelsessag, så skal der ikke så mange beviser til. Det er mere et spørgsmål om sanktionen.

Så Jens Veggerby tilstår at have begået det, anklagemyndigheden tiltaler ham for?

- Han erkender de faktiske omstændigheder, nemlig at han har overført det her beløb.

Til Jyllands-Posten har Jens Veggerby da også tidligere erkendt, at han har transporteret omkring to mio. kr. fra Monaco til Danmark i en plasticpose for Stein Bagger.

- Set i bakspejlet kan jeg godt se, at jeg har været godtroende, dum og naiv, sagde han i den forbindelse.

Læs også: Veggerby tjente millioner på Stein Bagger

De mange penge førte Jens Veggerby ind i landet som en vennetjenste, da Stein Bagger havde problemer med at få transporteret pengene fra Monaco til Danmark. Pengene afleverede Veggerby til HA-rockeren Brian Sandberg, som han mødtes med i Københavns Lufthavn.

Efterfølgende erfarede han imidlertid, at det er klart ulovligt at bringe mere end 10.000 euro - 75.000 kroner - ind og ud af Danmark uden at underrette myndighederne, og derfor fortalte han om pengesmuglingen til politiet få dage efter Stein Baggers forsvindingsnummer i slutningen af november 2008.

Det forventes, at den tidligere cykelrytter idømmes en pengebøde, der kan løbe op i millionstørrelse, men Henrik Stagetorn vurderer, at det er en formildende omstændighed, at Veggerby selv henvendte sig til politiet.