Jens Veggerby tiltalt for pengesmugling

Den tidligere cykelrytter Jens Veggerby er blevet tiltalt for at smugle to millioner kroner ind i landet for Stein Bagger.

Tidl. cykelrytter Jens Veggerby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Galleriejer og tidligere cykelrytter Jens Veggerby skal i retten, efter at han i november 2008 smuglede to millioner kroner ind i Danmark for sin ven og forretningspartner Stein Bagger. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Jens Veggerby er blevet tiltalt for den 6. november 2008 at have bragt 270.000 euro ulovligt ind i Danmark fra Monaco.

Pengene tilhørte ikke Jens Veggerby men Stein Bagger, som havde problemer med at få transporteret pengene fra Monaco til Danmark. Derfor tog Jens Veggerby turen som en vennetjeneste.

De mange kontanter afleverede Veggerby til HA-rockeren Brian Sandberg, som han mødtes med i Københavns Lufthavn. Dermed regnede Jens Veggerby med, at sagen var overstået.

- Jeg spurgte Stein Bagger, om det var lovligt at transportere penge på den måde. Han sagde, at det var helt efter reglerne. Og var der nogen, som spurgte, skulle jeg bare ringe til ham, har Jens Veggerby tidligere fortalt til Jyllands-Posten.

Efterfølgende erfarede han imidlertid, at det er klart ulovligt at bringe mere end 10.000 euro - 75.000 kroner - ind og ud af Danmark uden at underrette myndighederne.

Derfor fortalte han også om pengesmuglingen til politiet få dage efter Stein Baggers forsvindingsnummer i slutningen af november 2008.

/ritzau/