Veggerby tjente millioner på Stein Bagger

Konkursboet undersøger nu Jens Veggerbys rolle i den store konkurssag. Veggerby fik millioner for kontakt til Bjarne Riis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Veggerby, galleriejer og tidligere cykelrytter, fik to millioner kroner af sin nære ven Stein Bagger for at sætte et møde op med Bjarne Riis.

Pengene blev udbetalt, da mødet medførte, at IT Factory kort før konkursen blev sponsor for Bjarne Riis' cykelhold. Konkursboet undersøger netop nu Veggerbys rolle i den omfattende konkurssag. Det skriver B.T. i dag.

- Jeg kan ikke sige noget om størrelsen på det honorar, som Jens Veggerby skulle modtage i forbindelsen med sponsoraftalen med IT Factory og Team Saxo Bank, men det er korrekt, at der er et honorar, og det er bogført, siger kurator Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der undersøger konkursboet efter IT Factory til B.T.

Inden konkursen og svindelen i IT Factory blev afsløret, så blev der ifølge B.T.s oplysninger overført to millioner kroner kontant til Jens Veggerbys firma. Konkursboet fortæller, at de nu undersøger Jens Veggerbys rolle i forbindelse med milliardsvindelen i IT Factory.

Jens Veggerby er altså ikke mistænkt for at deltage i svindelen, men papirer afslører ifølge kurator, at Jens Veggerby udover sponsoraftalen har handlet med IT Factory i en række forhold.

Kurator Boris Frederiksen vil, ud over at det er Jens Veggerbys galleri, som har udsmykket IT Factorys hovedkvarter i Værløse med kunst, ikke fortælle, hvilke andre forhold Stein Bagger og IT Factory har med Jens Veggerby.

Jens Veggerby har tidligere fortalt, at han privat har solgt kunst for tre millioner kroner til Stein Bagger - herunder et Picasso-, et Miró og to Asger Jorn-malerier til at udsmykke luksuslejligheden i Tuborg Havn i Hellerup.

Ifølge B.T.s oplysninger stod Jens Veggerby til at tjene endnu flere millioner på venskabet til Stein Bagger, da han angiveligt skulle have fem procent af de anslået 30-40 millioner om året, som IT Factory skulle betale til Bjarne Riis' cykelhold for at få sit navn på shortsene.

- Vi har ikke betalt Jens Veggerby. Men ja, han har formidlet kontakten til os, siger pressechef Brian Nygaard fra Team Saxo Bank.

Da B.T. i går kontaktede Jens Veggerby for en kommentar, var hans eneste udtalelse:- Hør her. Jeg har ingen kommentarer. Kan du have en god dag, siger han og smækker røret på.

Ifølge regnskabet for Jens Veggerbys firma Veggerby Kultur og Sport, så var overskuddet sidste år på 3,4 millioner kroner.