1500 elever spiste mistænkte agurker

Omkring 1500 børn fra skolefritidsordninger på Fyn frygtes smittet med farlig tarmbakterie.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1500 børn fra skolefritidsordninger på seks odenseanske skoler frygtes smittet med den farlige tarmbakterie VTEC. Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

Fredag eftermiddag spiste børnene til en SFO-festival på Skt. Klemens skolen skoleagurker fra Mango I/S, købt af en anden odenseansk grossist.

Mango I/S har også leveret agurker til en nordtysk leverandør, hvor der er fundet inficerede agurker.

Først i går morges fik Skt. Klemens Skole besked om, at agurkerne er trukket tilbage på grund af mistanken, forklarer SFO-leder Niels Haastrup.

- Vi følte os sikre, fordi der var tale om danske agurker, så vi er selvfølgelig meget ærgerlige over, at det kunne ske. Men vi har gjort det, vi syntes var muligt for at undgå det, siger han.

Skolens forældre er blevet bedt om at søge læge og fortælle om situationen, hvis der opstår symptomer som opkast og diarré, lige som skolelederne på de øvrige skoler har fået besked.

De seks skoler er Hjallese, Holluf Pile, Rosengaard, Sanderum, Tingkær og Skt. Klemens.

Agurkerne fra det odenseanske firma er i Tyskland blevet blandet sammen med agurker fra Holland, og det er derfor usikkert, om de danske agurker overhovedet er inficerede. De bliver nu undersøgt, og der kommer svar på prøverne tirsdag.

/ritzau/