Dødstal oppe på ni

En 38-årig kvinde fra Nordtyskland er muligvis offer for farlig bakterie, der stammer fra inficerede agurker. Nu er dødstallet oppe på ni i Tyskland.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den livsfarlig tarmbakterie, der muligvis stammer fra forurenede agurker, har ifølge Ritzau krævet endnu et dødsoffer. Det er en 38-årig kvinde fra Kiel i Nordtyskland, som døde af sygdommen fredag aften, rapporterer det tyske nyhedsmedie NDR.

En talsmand for hospitalet i Kiel oplyser, at kvinden blev indlagt i kritisk tilstand tidligere på ugen, inden hun afgik ved døden fredag. Antallet af dødsfald, der menes at være relateret til den livsfarlige tarmbakterie, er oppe på ni i Nordtyskland.

Seks af ofrene er kvinder. Blot inden for den seneste uge er flere end 1000 mennesker blevet smittet med den farlige sygdom i Nordtyskland. Senest har to tyske turister, der opholder sig i Storbritannien, ifølge den britiske avis The Telegraph fået konstateret sygdommen.

Fødevarestyrelsen arbejder lige nu på højtryk med at analysere de agurker, som nogle gæster på en restaurant i Hamborg er blevet syge af. Restauranten har fået agurkerne leveret fra Danmark og Holland.

- Det spor vil vi selvfølgelig forsøge at følge, og i øjeblikket undersøger vi agurker fra det parti, som to danske virksomheder har leveret til restauranten i Hamborg, siger fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard til B.dk.

Foreløbig er det lykkedes Fødevarestyrelsen at identificere to danske virksomheder, så man kan få agurkerne væk fra markedet.
Kim Vandrup Sigsgaard betegner situationen som alvorlig.

Seks døde i Nordtyskland

Ifølge fødevareberedskabschefen er syv danskere under mistanke for at være blevet syge af agurkerne. Alle syv har været i Nordtyskland, og for tre danskeres vedkommende skulle det have forårsaget nyresvigt.

Også Spanien er involveret i de inficerede agurker, som er blevet solgt i Danmark, og Fødevarestyrelsen fastholder sin advarsel om at undgå rå agurker og bladsalat fra Spanien og Nordtyskland.

- Som sagen står lige nu, vil vi ikke tage chancer. Det er helt i tråd med de tyske fødevaremyndigheder, når vi råder danskerne til at holde sig fra agurkerne og bladsalaten, siger Kim Vandrup Sigsgaard.

Han gør opmærksom på, at forbrugerne bør kunne se, hvor grøntsagerne kommer fra.