Vi vil hjælpe Afrika

Afrika-indsamlingen satte rekord i år, og Mellemfolkeligt Samvirke har run på Global Contact rejser til Afrika.

Muligheden for at arbejde i nogle af verdens fattigste lande og komme i nærkontakt med mennesker og kultur er populær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mellemfolkelig Samvirke

Danskerne har fokus på Afrika i øjeblikket. De store landsindsamlinger sætter rekord, og det samme gør Mellemfolkeligt Samvirke, hvor det er Afrika langt de fleste, som søger en rejse med anderledes indhold, efterspørger.

"Det er markant, som interessen for Afrika er steget i den seneste tid, og i det hele taget er interessen for at rejse ud med en holdning og et ønske om at gøre en forskel øget," siger Søren Tinning, pressemedarbejder for Mellemfolkeligt Samvirke.

Organisationen formidler via Global Contact rejser med højskole- og volontørophold for unge, 18-26 år, og voksenophold for alle over 30 år. På højskolerne, Global Platform, undervises både i globale udfordringer og i de lokale ulandsforhold. Der er tre Global Platform højskoler, en i El Salvador, en i Indien og en i Kenya.
"Højskoleopholdet gør deltagerne bedre rustet til at møde det samfund, de skal arbejde som frivillig hjælper i. Men der er også en del, der køber højskoledelen alene, som en forberedelse til deres backpacker-tur," fortæller han.

Et højskoleophold varer en måned, og volontør-arbejdet strækker sig over tre måneder.
Flertallet af Global Contacts rejsende er unge, men gruppen af "voksne rejsende", som Mellemfolkeligt Samvirke betegner de rejsende over 30, vokser, og det er især 50-plusserne, der vælger denne rejseform.