Verdens bedste hotel ligger i Afrika

Hvis du vil bo på verdens bedste hotel, skal du til Sydafrika. Rejsemagasinet Travel and Leisure har kåret verdens 500 bedste hoteller. Halvdelen af de ti allerbedste ligger i Afrika.

Verdens bedste hotel, Sabi Sand Game Reserve i Sydafrika. Fold sammen
Læs mere
Foto: Singita Game Reserves
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er Ritz-Carlton, Four Seasons og Sheraton. Og der er de mondæne hoteller midt i pulserende storbyer som Paris og New York. Men vil man opleve et ophold på verdens absolut bedste hotel, skal man til Sydafrika. Det anerkendte amerikanske rejsemagasin Travel and Leisure's skribenter og læsere kårer hvert år verdens 500 bedste hoteller, og har i år belønnet det luksuriøse Singita Sabi Sand Game Reserve i Kruger National Park i Sydafrika med titlen som verdens allerbedste hotel.

Safari lokker
Sabi Sand Reserve er ikke det eneste afrikanske hotel, der har bevæget sig ind i det fine selskab i toppen af listen. Modsat sidste år, hvor kun to af de ti allerbedste hoteller befandt sig i Afrika, løber en række ekstravagante safariresorts i år af med halvdelen af top ti pladserne, hvoraf tre af dem er helt nye på listen. De har alle sammen fundet vej derop, fordi de kan tilbyde en ekstraordinær service, gastronomi på topniveau og - i sagens afrikanske natur - har helt særlige safarimuligheder at lokke med, som gør dem ekstra attraktive for mange rejsende over hele verden.

For at gøre plads til bushens overdådige resorts, har andre hoteller måttet rykke ud af listen. Heriblandt hele tre europæiske af slagsen, således at der nu bare findes et enkelt at finde vej til, hvis man som dansker vil opleve et ophold på en sviptur. Det er det franske Domaine des Hauts de Loire, som ligger midt i en vinregion og samtidig kan tilbyde en af områdets absolutte toprestauranter.

Indien topper igen
Asien er også godt repræsenteret i toppen. Selv om Oberoi Udaivilas i Udapair i Indien har måttet afgive sin førsteplads, er tre af Oberoi's luksuriøse, nærmest paladsagtige hoteller forgyldt med sine helt særlige beliggenheder, f.eks. med udsigt til Taj Mahal, stadig at finde blandt de ti bedste. Oberoi Rajvilas i Jaipur, som sidste år var nummer 11, er i år elegant hoppet op som en imponerende nummer to.

Længere nede af listen er der points til hoteller, der har mere at byde på end en smuk beliggenhed og haute cuisine. Kimpton, der har arbejdet benhårdt på økologi med blandt andet økologiske cocktails i barene, parebenefri cremer i badeværelserne, og tilbud om håndlæsning og yoga, har netop derfor scoret syv placeringer blandt de 500 på listen.

Det kommer næppe som en overraskelse, at et ophold på de fleste af tophotellerne ikke er billigt. Der er dog stor forskel på prisniveauet, og mens en enkelt overnatning på Sabi Sand Reserve står i ca. 5.000 kr. per person, kan 24 timer i en af luksussuiterne på listens nummer to, Oberoi Rajvilas, gøres for ca. 1.700 kr.