Verdens 10 travleste lufthavne

Med 90 millioner passagerer var Atlanta lufthavn den travleste i verden i 2008. Se hele listen her.

Der skal mange taxier til en lufthavn med knapt 56 millioner årlige passagerer. Beijing Capital International Airport er nummer otte på listen over verdens mest travle lufthavne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claro Cortes
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

246.009.
Så mange mennesker passerede hver eneste dag i løbet af 2008 gennem Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport i Atlanta, Georgia, USA. Og det antal placerer dermed lufthavnen som nummer et på listen over de travleste i verden anno 2008.

Airport Council International laver hvert år en opgørelse over trafikken i alle verdens lufthavne. Se her, hvilke ti der sidste år lagde lufthavn til flest passagerer.

Læs også: 15 lufthavne, der ligger laaangt uden for byen.

10. Denver International Airport
Denver International Airport i den amerikanske stat Colorado havde sidste år 51.245.334 passagerer, og ud over med det tal at være den tiende mest travle lufthavn i verden sætter lufthavnen sig på flere amerikanske rekorder. Den har den længste landingsbane og er med 140 kvadratkilometer den arealmæssigt største lufthavn i USA.

Og så er det den lufthavn i verden, hvor flest dyr bliver slået ihjel under start og landing.

Endelig er Denver International Airport også en af de lufthavne, de firbenede, der flyver med Pet Airways, kan rejse til eller fra.

9. Frankfurt International Airport
Den største i Tyskland, den tredjestørste i Europa og med 53.467.450 passagerer til, fra eller igennem er Frankfurt Airport også den 9. travleste i verden. Samtidig er den et meget vigtigt knudepunkt for fragt-trafik.

Frankfurt International Airport har planer om at udvide både antallet af terminaler og landingsbaner, således at den famøse maskine Airbus 380 kan lande her. Og så kan man i Frankfurt springe paskøen over.

8. Beijing Capital International Airport
I forbindelse med OL i Beijing i 2008 blev lufthavnen i den kinesiske hovedstad udvidet med en ny terminal, som har gjort det til lidt af en rejse at komme gennem lufthavnen, der nu fylder et gulvareal på 1300 kvadratkilometer. 

55.937.289 passagerer rejste til eller fra Beijing Capital International Airport i 2008, heriblandt var en stor del rejsende, som skulle videre til en af de godt 100 kinesiske byer, man kan opnå forbindelse til herfra.

Benyt turen til Beijing til at besøge stjernearkitekternes legeplads.

7. Dallas/Fort Worth International Airport
57.093.187 passagerer gik sidste år gennem de fem terminaler i lufthavnen i Dallas, Texas.

Terminaler, som er anlagt i halvmåner med parkeringshuse i hver halvmåne, således at man skal gå kortest muligt mellem bil og terminal. Til gengæld har det betydet lange vandringer for transfer-passagerer, fordi der ikke har været nogle shortcuts fra den ene ende af en "halvmåne" til den anden. Siden 2005 har man dog kunnet hoppe på Skylink - et gratis tog.

Det er især indenrigsflyvninger, der holder gang i trafikken i Dallas/Fort Worth International Airport. Også selv om Dallas er et fint sted med 5 fede steder at opleve.

Næste: Lufthavnene på plads nr. 6-4 på listen