Lufthavne du ikke vil strande i

Fra lus og beskidte toiletter til ekstremt nidkære sikkerhedsfolk. Alverdens rejsende har kåret de værste lufthavne af dem alle.

Foto: Scott Olson.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har prøvet det - timers ventetid i lufthavne på grund af dårlige eller mistede flyforbindelser.Timer, hvor man vandrer hvileløst omkring, eller forgæves prøver at få en lille lur i et ukomfortabelt sæde.

Se video fra: Verdens mest ulækre turistattraktioner

I den forbindelse er nogle lufthavne værre at strande i end andre - meget værre.

Hvilke kan man se på hjemmesiden www.sleepinginairports.net, som canadiske Donna McSherry, tidligere ansat i rejsebranchen og meget rejsende, står bag.

På siden er spurgt hvilke lufthavne er de bedste, og hvilke de værste lufthavne at sove i - og på baggrund af mere end 6.200 svar, er der lavet en top-ti og en bund-ti - og sidstnævnte er ikke, som man måske ellers skulle tro, fyldt med afrikanske eller kinesiske lufthavne.

Værre end i et u-land
Næh, toppen af de værste er såmænd Paris store lufthavn: Charles de Gaulle.
Det er den mest beskidte lufthavn i verden, værre end en lufthavn i et u-land, som brugerne af hjemmesiden beskriver det.

Se også:
40 lufthavne med mærkelige, uartige, skræmmende og besynderlige navne

Det er ikke uventet, at Indien er repræsenteret med to lufthavne på listen. Men at USA også er der, og endda med tre lufthavne på "bad-listen" er overraskende, men måske også et tegn på nationaliteten på hovedparten af deltagerne i undersøgelsen.

Københavns Lufthavn er hverken med på den ene eller den anden af listerne, men Oslos lufthavn, Gardamoen , er den fjerde bedste lufthavn at få sig en fredelig lur i, hvis man har et par timers ventetid, siger undersøgelsen.

Se listen og læs om passagerernes vanvittige oplevelser på de følgende sider!

Næste side: Sheremetyevo er "hell on earth"