Sophies seks favoritter på ski

Sophie Fjellvang-Sølling har som professionel skiløber besøgt et hav af skisportsteder over hele verden. Her er hendes seks favoritsteder at spænde skiene på fødderne.

Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Val-d’Isère, Frankrig
Val’d-Isère er et kæmpe skiområde, som hænger sammen med Tignes. Der er mange rigtig gode off piste muligheder, og der er skovskiløb, til når vejret er dårligt.
Der er ingen langsomme lifter i området, og derfor ikke særlig meget kø, men meget effektivt skiløb.
Begynder-området ligger lige ved centrum af den hyggelige by, hvor der er mange butikker, caféer osv. Franske crossainter, baguette og cafe latte om morgenen nydes også i stor stil. Mange gode spisesteder, som er hyggelige, også oppe i terrænet.

Byens højde: 1.850 m.o.h
Højeste punkt: 3.456 m.o.h
Pister: 300 km
Langrend: 44 km
Lifter: 94
Restauranter: 70
Info: valdisere.com

2. Whistler, Canada
Canadisk powder sælger jo sig selv. Men derudover er der i området omkring Whistler og Vancouver rige muligheder for for eksempel heliskiing og catskiing. Specielt det sidste er ret fedt.
Alt er stort i Canada. Lejebilerne, lejlighederne, portionerne og selvfølgelig skiområdet. Og så er folk enormt venlige og alt kører altid på skinner.
At komme over på den anden side af Jorden er en oplevelse i sig selv, og Vancover er min absolutte favoritby, som helt klart er et besøg værd.

Byens højde: 675 m.o.h
Højeste punkt: 2.284 m.o.h
Pister: 100+ km
Langrend: 28 km
Lifter: 20
Restauranter: 81
Info: whistlerblackcomb.com

3. Sölden, Østrig
Østrigst stemning inkluderer super god afterski. Og i Sölden er der også et natteliv med utallige stripbarer, hvor man kan fortsætte festen, hvis man er til den slags. Sölden er samtidig en børneby, og der er mange butikker at shoppe i.
Mht. skiløbet er det et stort område med mulighed for alt slags skiløb. Der er en gletcher på toppen og man kan derfor altid finde god sne. Og så ligger det relativt tæt på Danmark, så man kan smutte derned i bil for en weekend, eller tage flyet til München, som kun ligger 2 timers kørselæ væk. Det synes jeg er et stort plus ved Sölden.

Byens højde: 1.377 m.o.h
Højeste punkt: 3.340 m.o.h      
Pister: 150 km
Langrend: 16 km
Lifter: 33
Restauranter: 45
Info: soelden.com

4. Zermatt, Schweiz
Zermatt er en bilfri by, hvilket skaber en speciel eventyrstemning. Den schweiziske kvalitet og hygge trænger ligesom igennem. Man tager et tog for at komme til byen hvilket er ret hyggeligt.
Og så er det fantastisk at vågne med udsigten til Tobleronetoppen Matterhorn.
Skiområdet hænger sammen med Cervinia i Italien, som har kæmpe brede pister og gør skiområdet enormt stort. Der er mulighed for heliskiing i området.

Byens højde: 1.620 m.o.h
Højeste punkt: 3.820 m.o.h
Pister: 250 km
Langrend: 60 km
Lifter: 32
Restauranter: 100
Info: zermatt.ch

5. Cortina, Italien
Cortina er en gammel by midt i Dolomitterne. Beliggenheden og køreturen dertil er fantastisk, og bjergene er så smukke, at selv om man ikke står på ski, kan man sidde på en italiensk restaurant, spise god mad og drikke italiensk espresso en hel dag uden af kede sig. Det er nok også derfor butikkerne i byen er så eksklusive – her kommer folk både for at stå på ski og hænge ud.
Pisterne bugter sig imellem de røde bjergmassiver og det er super imponerende og varierende.

Byens højde: 1.124 m.o.h
Højeste punkt: 2.930 m.o.h
Pister: 140 km
Langrend: 58 km
Lifter: 52
Restauranter: 70
Info: cortina.dolomiti.com

6. Kvitfjell, Norge
Der er overraskende få på pisterne i Kvitfjell forhold til andre steder i Norge. Pisterne er både til børn, begyndere og øvede. Der findes både luksushotel og hytter, som alle ligger direkte til pisterne. Særligt senere på sæsonen er der super god sne, og man kan faktisk stå på ski indtil maj måned. Jeg synes, Kvitfjell er et lidt overset sted i Norge.

Byens højde: 200 m.o.h
Højeste punkt: 1.039 m.o.h
Antal pister: 26 på i alt 29 km
Lifter: 11
Langrend: 600 km
Restauranter: 4
Info: kvitfjell.no

Læs også: Giv dit skiløb et sundhedstjek