Ny skyskraber på vej i New York

Der planlægges en 366 meter høj skyskraber ved Penn Station i New York, men planen møder hård modstand fra naboen, Empire State Building

Sådan kommer skyskraberen - måske - til at se ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotomanipulation: Scanpix

Der ligger ganske vist et hotel i forvejen, nemlig Hotel Pennsylvania, men det er efterhånden så slidt, at en virksomhedsgruppe nu planlægger at bygge en 366 meter høj kontor-skyskraber på stedet. Kun to gader fra Empire State Building, der er 385 meter højt. Den ny skyskraber skal have navnet 15 Penn Plaza.

Læs også: Guide til New York for natteravne

Samtidig har folkene bag projektet lovet at stå for at forbedre forholdene omkring Penn Station med flere gangtunneller under jorden og bredere perroner til glæde for pendlerne til en af verdens travleste stationer, skriver MSNBC.

Men planerne møder hård modstand fra ejerne bag en af nabo-ejendommene, nemlig Empire State Building. De mener byggeriet ødelægger Manhattens skyline og forstyrrer udsigten fra den berømte udsigtsplatform på toppen af Empire State Building.

"Angreb på New York city og på byens udsende"
"Vi ser det her som et angreb på New York city og på byens udsende. Det vil betyde enden på det billede af New York, som millioner af mennesker har," siger Anthony Malkin, der er ordførende i den virksomhed, som ejer Empire State Building.

Men det er folkene bag 15 Penn Plaza ikke enige i: "Fakta er, at New York citys skyline altid har forandret sig - og det håber vi at den bliver ved med at gøre," siger David Greenbaum, talsmand for Vornado Realty trust, der står bag det ny projekt.

Et modforslag er, at højden begrænses til 250 meter og at bygningen gøres smallere, så den ikke bliver så markant og ændrer Manhattens udseende. En undersøgelse viser, at 76 procent af New York-borgerne mener at 15 Penn Plaza vil ødelægge byens skyline.

Men nu er det op til myndighederne at vurdere projektet. I sidste ende har New Yorks borgmester Michael Bloomberg vetoret i den slags sager.

Se også: Skræm livet af dig selv i Alperne