5 alternative storbyferier

Her er Rejseliv.dk’s bud på fem spændende 2010-alternativer til de klassiske storbyferier.

Ligesom New York er australske Sydney en by, der aldrig sover. Både om dagen og om natten leves udendørslivet for fuld hammer. Fold sammen
Læs mere

Ganske som de safarirejsende har deres »Big Five«, som de skal nå at se, hvis Afrika-turen skal være vellykket, så er der en lignende liste over storbyer, man helst skal have besøgt for at kunne kalde sig en ægte rejsende.

Det er de fem metropoler, hvor omgivelserne møder én med det lettere chokerede »Har du aldrig været i..?!«, hvis man kommer til at røbe, at – nej, dér har man endnu ikke været.

På den ene side er forbløffelsen forståelig, for storbyernes »Big Five« – Paris, London, Rom, Berlin og New York – er alle fantastiske kultur- og historiemættede steder, der er sande overflødighedshorn af oplevelser, og som man derfor bør unde sig selv at besøge. På den anden side er den også noget halvsnobbet pjat, for der er jo ikke noget mærkeligt i, at man ikke haft mulighed for at rejse Jorden rundt (skriver jeg besværgende, idet jeg selv endnu ikke har været i New York).

Hop på flyet mod din næste storbyrejse - find den på Sweetdeal

Desuden er der jo masser af andre interessante og charmerende byer rundt omkring i verden, som er oplagte mål for en storbyferie. For eksempel de fem byer, som vi her på Rejseliv.dk-redaktionen har valgt som alternative mål for en dejlig storbyferie. Og hvorfor ikke være lidt foran vennekredsen og tage et par af byerne allerede her i 2010? Så kan du jo møde andres globetrotter-attitude med et »Har du aldrig været i..?!«

PS. Safariens »Big Five« er løve, elefant, næsehorn, bøffel og leopard.

Næste: Afslappede Sydney