Ny rejsetrend: Sov i en høstak

Det er billigt, det er klimavenligt, og det er i pagt med naturen. At overnatte på såkaldte høhoteller er seneste reaktion på finanskrisen.

Hotellet Zum Alten Marstall i Tyskland er et såkaldt høhotel af den mere luksuriøse slags, hvor personalet er klædt ud i middelalderlige dragter og de mandlige gæster tiltales "riddere". Fold sammen
Læs mere
Foto: Zum Alten Marstall

Det er ikke kun børnene, de prisbevidste, øko-folket, og dem, der er vild med naturen, der gør det. Også nygifte og vigtige mænd i store firmaer, der skal holde teambuilding, gør det.

Læs også: 5 steder for klimaturisten

Det, de allesammen gør, er at henlægge en enkelt, flere eller en hel feries overnatninger til en lade i en høstak. Oven i købet med stor glæde.

De såkaldte høhoteller, hvor man lægger sig til at sove i en bunke frisk hø, er med finanskrisens komme blevet populært. I stedet for at smide tusindvis af kroner efter dyre hoteller på ferierejsen, checker man ind på et af disse hoteller i Tyskland, Østrig og Schweiz.

De findes i alle afskygninger, fra det helt simple, hvor man for lige godt 60 kr. får en stak hø at hvile kroppen på, til luksusudgaven, hvor man kan få en flaske vin med ud i "seng". Den seng, som nogle steder er placeret i en hesteboks med trægulv, andre steder på et loft og andre steder igen med et "rigtigt" værelse i baghånden, hvis alt det hø skulle blive for meget.

En miljørigtig overnatning
På de fleste høhoteller er der muligheder for at købe frisk ost og andre landbrugsvarer, ligesom gæsterne kan få appetit ved at kaste sig ud i de forskellige aktiviteter, der tilbydes: Ridning, kanoture, mountain biking eller bueskydning.

Dem, der ikke umiddelbart er til den temmelig primitive overnatningsfacon, kan glæde sig over, hvilken tjeneste man gør miljøet (og pengepungen) ved at skifte Hilton ud med et høhotel. Som hverken har air-condition eller neonskilte, tv eller internet, eller fint og dyrt sengetøj, som skal vaskes hver dag.