Verdens 10 bedste hoteller

Hovedparten af verdens bedste hoteller ligger i Sydafrika.

Koro Lodge ved Bushmans Kloof, er en nyindrettet udviddelse af anlægget. Huset ligger ugeneret i reservatets område og er beregnet for indtil otte personer. Her er er prisen pr. nat små 14.000 kr., men så følger der også egen kok med. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.bushmanskloof.co.za
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For 14. gang har det kendte amerikanske rejsemagasinet Travel + Leisure ladet sine læsere kåre de bedste hoteller i verden. Og det blev safarihotellet "Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat" i Sydafrika, der i år løb med titlen "verdens bedste hotel".

Se billederne fra verdens bedste hotel -->

Hotellet ligger i Cederberg-bjergene i Western Cape-provinsen, cirka tre timers kørsel fra Cape Town.

2.000 kroner for en nat
En nat i hotellets billigste rum koster, hvad der svarer til cirka 2.000 kr. pr. person - men så er alle måltider også inkluderet.

En uges ophold med fly tur/retur til Cape Town kan fås for cirka 20.000 kroner. Det er mange penge, men på den anden sider heller ikke uopnåeligt for mange, der ønsker en helt speciel oplevelse.

Reservat for dyr og mennesker
Bushmans Kloof åbnede i 1996 og har har slået sig op på at være et reservat både for mennesker og dyr med særlig hensyntagen til naturen. Det eksklusive hotel ligger nemlig i et 7.500 hektar stort naturreservat, der bl.a. huser den udryddelsestruede Cape Mountain Zebra, og ifølge Travel + Leisure er et ophold også garanti for en stor safari-oplevelse.

Selv omtaler verdens bedste hotel sig som et ideelt sted for hvile, helbredelse og afslapning. Der er 16 individuelt indrettede værelser og suiter. Menuen i hotellets restaurant er baseret på lokale råvarer og mange ingredienser er hentet fra stedets egen økologiske hage.

Villa til familier
For familier og større grupper er der en villa til disposition, Koro Lodge, der er en nyindrettet udviddelse af anlægget. Huset ligger ugeneret i reservatets område og er beregnet for indtil otte personer. Her er er prisen pr. nat små 14.000 kr., men så følger der også egen kok med.

Bushmans Kloof var ikke med bladt de bedste hoteller i sidste års Travel + Leisure, selv om det også i 2008 var et afsidesliggende, sydafrikansk safarihotel, der vandt: Singita Sabi Sand.

Verdens 10 bedste hoteller ifølge Travel + Leisure:

1. Bushmans Kloof, Cederberg Mountains, Western Cape, Sydafrika
2. Oberoi Vanyavilas, Ranthambhore, Indien
3. Sabi Sabi Private Game Reserve (Earth Lodge), Sabi Sand Wildtuin, Sydafrika
3. Jade Mountain, St. Lucia, Caraibien
5. Inn at Manitou, McKellar, Ontario, Canada
6. Singita Sabi Sand, Sabi Sand Wildtuin, Sydafrika
7. Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, Chiang Rai, Thailand
8. Oberoi Udaivilas, Udaipur, Indien
9. Governor's Camp, Masai Mara, Kenya
10. Jack's Camp, Kalahari, Botswana