Miljørigtigt hotel

Det kræver knofedt og omtanke at få Svanemærket, erkender Radisson SAS i Århus, der netop har erhvervet det for miljørigtig drift.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Der er lavenergipærer overalt. Den varme luft i mødelokalerne filtreres og genbruges. Ingen vand på plastflasker og engangspakningerne på morgenbuffeten er væk.

Se også: Her kan du bo grønt

"Hvis vi lagde alle de små smørpakker, som vi nu sparer på et år, i forlængelse af hinanden, svarer det til længden af ti Øresundsbroer," fortæller hoteldirektør Peter Laursen.

Men nu er forbruget af engangsemballage begrænset, bl.a. ved at sige farvel til de små smørpakker, og hotel Radisson SAS Scandinavia i Århus har ved dette og en række andre miljøtiltag netop erhvervet det eftertragtede Svanemærke, som i alt 31 Radisson SAS hoteller i Norden forventes at  få tildelt i løbet af 2009.

"Det er en omfattende proces, som kræver en indsats fra alle ansatte. Heldigvis kan vi måle resultaterne hurtigt. Men grøn energi, genbrugspapir og svanemærkede rengøringsmidler, der kræver lidt mere knofedt af personalet, gør det ikke alene. Hotelgæsterne må også være med, og det vil de også gerne", siger Peter Laursen.

"Vi ved af erfaring, at vores gæster er bevidste om at minimere miljøbelastningen af deres rejser. Derfor har vi samlet en række gode råd til vores hotelgæster, om de så besøger hotellet i Århus eller tager ud i verden."

Syv gode miljøråd
1. Behold en konstant temperatur i værelset. Bedst trivsel ved 21 grader, og yoyo-effekt i temperaturen øger energiforbruget.
2. Træk gardinerne for vinduerne på golde aftener. Det holder på varmen.
3. Sluk lys og TV når værelset forlades.
4. Brug håndklæderne mere end en gang.
5. Brug den mest miljøvenlige/vandforbrugende skyllefunktion på toilettet.
6. Lad ikke vandet løbe under tandbørstning.
7. Medbragte aviser kan genbruges af andre hotelgæster. Giv dem til hotelpersonalet.