Red regnskoven fra hotelsengen

100 kvadratmeter regnskov reddes hver gang en gæst lægger sig til at sove i en Choice-hotel seng.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om det giver hotelgæsterne gode drømme, må tiden vise. Men godt for samvittigheden er den norsk-ejede hotelkæde "Choise Hotels" grønne holdning. Hotelkædens forretnignskonceptet bygger på en række miljørigtige tiltag, bl.a. "grøn strøm" fra vandkraft - og nu også regnskov.

Se også: Her kan du bo grønt

Choice vil donere et beløb for hver af de syv millioner overnatninger, man forventer at få i 2009 på kædens 170 hoteller på det nordiske marked. Det beløb svarer til, at hver eneste sovende gæst redder 100 kvadratmeter regnskov - og at der samlet reddes 700 kvadratkilometer - Et areal, der svarer til Samsø og Bornholm tilsammen.

"Dette tiltag gennemfører vi sammen med "Regnskogfondet" for at gøre opmærksom på problemerne. Vi har også taget stilling til regnskoven på flere andre punkter, for eksempel køber vi ikke materialer, som stammer fra tropiske områder. Og på andre områder har vi miljø-tiltag. F.eks. spareforanstaltninger så man bruger mindre vand i brusebadet uden at miste velværet ved badet ," siger marketingchef Anne Mette Kyhn, Choice Hotels Danmark.

Regnskoven er glemt
I Danmark og Sverige er problemerne med regnskovens ødelæggelse gledet lidt i baggrunden til fordel for andre miljøproblemer. Men i Norge har man et tættere forhold til skov, og her er der bl.a. sat tre mia. kr. af på statsbudgettet til verdens regnskove.

Det er ikke mindst Regnskovsfondets fortjeneste. Den organisationen som blev etableret af musikeren Sting og hans kone, og som i dag er førende i Europa i arbejdet med at bevare regnskoven.

"Vi er glade for samarbejdet med Choice, ikke kun fordi det redder store regnskovsområder, men også fordi kampagnen øger kendskabet til, hvor lidt der kræves af hver enkelt person for at gøre en stor forskel for miljøet. Og så sætter samarbejdet også sætter regnskoven på dagsordenen i resten af Skandinavien, siger Lars Løvold, direktør i Regnskogfondet i Norge.