Her kan du bo grønt

Hensyn til klimaet vejer tungere og tungere, når vi rejser. Se den nyeste liste over 250 "grønne" hoteller over hele verden.

Foto: Colourbox

Fokus på klimaet har næppe nogensinde været større, end det er nu. Og ikke kun hjemme i privaten, hvor vi sorterer affald og slukker for vandet, når vi børster tænder. Også når vi rejser, får flere og flere øjnene op for vigtigheden af at tænke i grønne og bæredygtige baner.

Derfor har Travelocity nu lanceret en "grøn guide" til 250 hoteller verden over, der gør noget særligt for miljøet. Alle hotellerne på listen er enten indehaver af et specielt grønt certifikat eller lever op til mindst tre af FN's fire anbefalinger om bæredygtig turisme. Konkret vil det blandt andet sige, at hotellerne tænker og handler økologisk og lokalt, undgår børnearbejde og betaler de ansatte en ordentlig løn, har fokus på genbrug og på forbrug - blandt andet af vand - generelt, og informerer sine gæster om områdets kulturarv for at undgå at f.eks. et koralrev smadres eller stykker fra værdifulde ruiner stjæles eller sælges.

Hotellerne findes over hele verden
Blandt andet en lang række Fairmont hoteller i bl.a. Singapore, Dubai og Canada, der har modtaget priser for sit Eco-program, der giver gæsterne mulighed for at holde forretningsmøder med økologiske varer og genbrugsservice. Walt Disneys resorts i Orlando er også repræsenteret i den grønne guide, og har fået plads på listen bl.a. på grund af sit genbrugsprogram. Hvert år sender koncernen f.eks. over fem millioner plasticnøgler og 18.000 tons papir til genbrug, mens der hver måned ryger 20 tons uspist mad afsted til Second Harvest Food Bank, hvorfra maden udleveres til sultne i lokalmiljøer over hele USA.

Ud af de 250 hoteller er næsten 200 af hotellerne beliggende på amerikansk grund, mens Afrika endnu ikke er grøn nok til at være med på listen.

Se de 250 grønne hoteller her.