Mamma Mia får danskere til Grækenland

300.000 danskere ventes at besøge Grækenland i år, bl.a takket være filmindspildningen af Mamma Mia på idylliske Skopelos.

Skibby Rejser, specialist i rejser til det klassiske Grækenland, har først for nylig åbnet salget af sommerrejser til Grækenland, men bureauet kan allerede nu se, at Skopelos, hvor Mamma Mia blev optaget, bliver en supersælger i år.

Se også:
Her blev filmen "Mamma Mia!" optaget
Guiden der blev hængende

»Mamma Mia-effekten har allerede gjort Skiathos til en topsællert, men faktisk er alle græske vokset salgsmæssig,« siger bureauchef Bente Dyhr. »Et amerikansk rejsemagasin har jo i øvrigt netop kåret det græske ørige til verdens næstbedste ø-rige at holde ferie i - kun overgået af Maldiverne.«

Skibby Rejser har fem hoteller på Skopelos, og interessen efter Mamma Mia gør, at det ikke er muligt for bureauet at skaffe flere. Skibby Rejser har i sommer 18 øer på programmet med Telendos på otte kvadratkilometer og 50 fastboende som den mindste.

I 2006 tog 249.729 danskere på charterferie i Grækenland. Året efter steg tallet til 267.994, mens det samme tal i 2008 lå på ca. 280.000. I år ventes tallet altså at runde de 300.000.

Foto: Peter Mountain