"Hvordan klæder jeg mig bedst på til ski?"

De næste måneder får du mulighed for at spørge Sophie Fjellvang-Sølling om alt, der har med skiteknik, udstyr og træning at gøre.

Professionel skiløber Sophie Fjellvang-Sølling er Rejselivs ski-ekspert. Hun vil i løbet af sæsonen guide til udstyr og destinationer, give gode råd til teknik og træning samt svare på spørgsmål om ski og skiferie i brevkassen. Vi har samlet alt om ski og Sofie her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

»Hvordan klæder man sig bedst på en skiferie, så man hverken fryser, sveder eller bliver våd? Og også helst uden, at det bliver alt for dyrt?«

Sophie: Godt spørgsmål. Min personlige erfaring er, at når man er klædt rigtigt på og hverken fryser eller sveder, så stiger skiglæden mange procent.

Når du skal klæde dig på til at stå på ski, kan du følge modellen, hvor du bærer 3-4 tynde lag fremfor ét tykt. Herved har du mulighed for at justere varmen alt efter temperaturen og aktivitetsniveau. 

Alle lag skal helst være af et stof, som kan bære varmen ud og ikke absorbere fugten som f.eks. bomuld. Typisk vil det være smart at have noget tæt-siddende og elastisk inderst, således du har god bevægelsesmulighed. Mellemlaget skal være varmt, fleece eller dun er rigtig godt. Evt. en tynd uldtrøje. Yderst er det vigtigst at have noget, der er vand- og vindtæt. Det må også gerne være åndbart, dvs. modsat en regnjakke kunne føre fugt ud gennem stoffet. 

For at den rigtige påklædning ikke bliver for dyr, så kig i skabet – måske opfylder noget af dit træningstøj overstående krav. Alt slags funktionelt træningstøj har de samme funktioner som skitøj. 

Har du et skirelateret spørgsmål til Sophie Fjellvang-Sølling? Send dit spørgsmål til rejseliv@berlingske.dk