"Skal jeg vælge ski eller snowboard?"

De næste måneder får du mulighed for at spørge Sophie Fjellvang-Sølling om alt, der har med skiteknik, udstyr og træning at gøre.

Professionel skiløber Sophie Fjellvang-Sølling er Rejselivs ski-ekspert. Hun vil i løbet af sæsonen guide til udstyr og destinationer, give gode råd til teknik og træning samt svare på spørgsmål om ski og skiferie i brevkassen. Vi har samlet alt om ski og Sofie her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hej Sophie. Jeg og fire venner rejser til Dolomitterne på vores første skiferie i januar måned. Vi er totalt nybegyndere alle sammen. Mit dilemma er som følger. Skal jeg vælge ski eller snowboard?
Mine venner vil alle vælge ski, regner jeg med. Personligt er jeg meget fristet af snowboard. Det ser virkelig sjovt ud. Endvidere har jeg kørt en del på skateboard og er blevet fortalt, at teknikken kan overføres. Men jeg er bekymret for om snowboard betyder, at jeg skal bruge ferien alene, mens de andre står på ski sammen på nogle helt andre løjper. Jeg tager jo af sted for at dele oplevelsen med mine gode venner.  Kan du hjælpe?
»Snowboarderen«

Sophie: Hej »Snowboarderen«
Jeg kan godt forstå dit dilemma.

Progression på Snowboard vs. ski kan være meget individuelt, men de fleste føler det tryggere at starte på ski første gang, de kaster sig ud på pisterne. Både fordi det føles mere bekendt i forhold til balance, og fordi det som nybegynder kræver en lavere hastighed for at få skiene rundt. Jeg vil mene, at med de forudsætninger, som du kort har skitseret, at du let vil kunne følge med dine venner på et snowboard, og måske endda hurtigt køre hurtigere.

Som nybegynder vil man ofte bevæge sig på pister, som er relative flade, og med lavere fart.  Der kan man risikere at gå i stå på snowboard og skulle tage boardet af. På ski har man mulighed for at stage sig i gang med stavene. Så du skal måske lave en god deal med dine venner om at trække dig i gang, hvis de kører for langsomt.

Men hvorfor dog begrænse sig til en af tingene? Hvis du alligevel skal leje udstyr, kan du kaste dig ud i begge dele. Start med snowboard, hvis du er mest fristet af det, og hvis det ikke fungerer, vil du meget hurtigt kunne skifte til ski og følge med dine venner.

Har du et skirelateret spørgsmål til Sophie Fjellvang-Sølling? Send dit spørgsmål til rejseliv@berlingske.dk