"Skal man bruge stroppen i skistavene?"

De næste måneder får du mulighed for at spørge Sophie Fjellvang-Sølling om alt, der har med skiteknik, udstyr og træning at gøre.

Professionel skiløber Sophie Fjellvang-Sølling er Rejselivs ski-ekspert. Hun vil i løbet af sæsonen guide til udstyr og destinationer, give gode råd til teknik og træning samt svare på spørgsmål om ski og skiferie i brevkassen. Vi har samlet alt om ski og Sofie her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Skal man bruge stroppen i skistavene, eller skal man ikke? Jeg har hørt, at man ikke skal bruge dem, fordi man kan få skader, især i tommelfingeren, hvis man falder forkert med dem. Er det rigtigt? Men hvis man ikke bruger dem, risikerer man så ikke at tabe stavene?«

Sophie: Det er rigtigt, at der har været meget ballede om brug af stropperne på stavene En »skitommel« er en overrivning af ledbåndet i tommelfingeren, som er essensielt for pennegrebet. Dette skal i de fleste tilfælde opereres og er derfor en meget uheldig skade (Det gør heldigvis ikke så ondt).

Diskussionen har blandt skinørder egentlig mest handlet om, om det var muligt at kommunikereden rigtige brug af skistave ud til skituristen? Er det bedre bare at lade være med at bruge stropperne overhovedet, end at forklare skiløbere den korrekte brug af stropperne?

Personligt er jeg tilhænger af at lære alle den rigtige måde at bruge skistropperne. Jeg bruger altid stropperne; ikke kun fordi jeg ikke skal tabe stavene, men også af den grund, at det giver en meget bedre støtte til hånden, når man bruger staven aktivt.

Staven er en stor del af dynamisk skiløb og bør bruges aktivt.

Der er ingen tvivl om, at hvis man bruger stropperne på stavene rigtigt, er risikoen for at få skade på tommelen meget lille. Så se min video på rejseliv.dk om brugen af stave, så lærer du at bruge stavene rigtigt.

Har du et skirelateret spørgsmål til Sophie Fjellvang-Sølling? Send dit spørgsmål til rejseliv@berlingske.dk