Hollywoods dødsrute hitter

En af Los Angeles' turistattraktioner er en rundtur med berømthedernes død og skandaler - nu også med Michael Jacksons sidste hjem på programmet.

Foto: Gary Hershorn
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan lyde smagløst, men døden sælger godt til turister, der besøger Hollywood.

Se også: Bo hos Gianni Versace i Miami

En af dem, der tjener penge på død er Scott Michaels, indehaver af firmaet Dearly Departed Tours, der har specialiseret sig i hver dag at køre sin minibus omkring i Los Angeles' gader med turister fra hele verden til steder, hvor de store stjerner sluktes og fra næste uge er også Michael Jacksons sidste adresse føjet til listen.

En overdosis her, et knivdrab der
Turen, der koster 40 dollars (godt 200 kr.) fremviser en overdosis her, et knivdrab der, med farverige beskrivelser og kommentarer fra chaufføren og lydglimt fra de autentiske, båndede opkald til alarmcentralen.

Turen er ikke for børn eller sarte sjæle, men omvendt en stor tilfredsstillelse for den nysgerrige og for mange et højdepunkt på turen til the City of Angels.

Næsten 100 steder
I løbet af tre timer gøres korte stop ved næsten 100 steder, hvortil der knytter sig en tragedie.

Bl.a. udenfor natklubben Viper Room på Sunset Boulevard, hvor River Phoenix kollapsede og døde i 1993. Og ved det berømte Hollywood-skilt fra hvilket den 24-årige skuespillerinde Peg Entwistle i 1932 sprang i døden (fra toppen af H'et).

Ved hotellerne hvor John Belushi og Janis Joplin tog den sidste bane og ved et ordinært udseende hus i Los Feliz-kvarteret, hvor medlemmer af Charles Mansons klan myrdede Rosemary og Leno LaBianca i 1969, og hvor de dagen forinden havde myrdet den højgravide skuespillerinde Sharon Tate, der var gift med instruktøren Roman Polanski.

Knap så dystre stop på vejen
Der er dog også knap så dystre stop på vejen. Et af dem er den high school, hvor "Grease" blev optaget, et andet er stedet, hvor en politipatrulje den 27. juni, 1995, blev opmærksom på en parkeret BMW med uophørligt blinkende bremselys. Ved nærmere eftersyn vidste BMWen sig at indeholde skuespilleren Hugh Grant, der blev betjent af den prostituerede Divine Brown, mens filmcharmøren af ophidselse bevægede foden op og ned på bremsepedalen.

Bagefter er der tissepause på selv samme toilet, hvor George Michael blev arresteret for blufærdighedskrænkelse.