Turister strømmer til buldrende vulkan

Den ulmende vulkan Mayon i Filippinerne er blevet et trækplaster for turister, som imidlertid risikerer at miste livet i lava og mudder.

Foto: Romeo Ranoco
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af turister tiltrækkes af den filippinske vulkan Mayon, som den 14. december kom til live og begyndte at udspy lava.

Mayon ligger i Albay-provinsen, og her siger guvernør Joey Salceda, at der inden den 14. december kun kom omkring 200 turister til vulkanen om dagen. Nu er det 2400.

- Alle hoteller er fyldt, selv de billigste, fortæller guvernøren.

Han siger, at turisterne, der typisk bliver en nat, ikke altid overholder de sikkerhedsforanstaltninger, som er iværksat i forbindelse med lavastrømmen.

Skærpet sikkerhed
Mange turister slipper igennem den sikkerhedszone på otte kilometer, der er lagt rundt om Mayon.

- Der er mange, som ønsker spænding, og når man kombinerer dem med forretningsmindede lokale guider, så finder de en vej igennem, siger han.

I mandags skærpede militæret sikkerheden omkring vulkanen, der ligger cirka 330 kilometer fra Filippinernes hovedstad, Manila, da to turister blev observeret, mens de kørte i zonen i en bil på vej mod vulkanen.

Guvernør Salceda siger, at selv om lavaen bevæger sig langsomt, så er der risiko for, at vulkansk aske blander sig med regnvand og danner en dødelig og farlig mudderbølge.

Landsbyer er evakueret
Dette fænomen har tidligere kostet hundredvis af mennesker livet, senest i 2006.

- Det er et stort problem. Jeg tror, at det første offer vil blive en turist. De lokale guider vil have bedre chancer for at komme væk, siger han.

Omkring 50.000 mennesker i landsbyer rundt om vulkanen er evakueret.

/ritzau/AFP