Verdens mest ulækre turistattraktioner

En rejsenetside har udpeget de fem mest ulækre turistattraktioner i verden. Tyggegummivæggen i Seattle tager 1.-prisen.

Foto: Flynn Wynn.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kysse-sten iIrland, sygdomsbefængte duer på Markuspladsen i Venedig og en tyggegummivæg i Seattle hører til verdens ikke bare mest ulækre seværdigheder, men også til de mest farlige for sundheden.

Det er rejse-websiden TripAdvisor.com, der har udpeget fem af verdens mest bakteriebefængte seværdigheder, som tilmed besøges af tusindvis af turister hvert år. I år er ingen undtagelse på trods af faren for bl.a. H1N1-influenza.

Selv om man ikke kan være fuldstændig sikker på at blive syg af at besøge et af de nævnte steder, siger sagkundskaben, at bakterier altid er en risiko. Jo flere der besøger og berører et sted, des flere bakterier vil blive blandet, siger den. Og rejserådet? Medbring desinficerende midler og vask hænder ofte.

Tyggegummi-væggen i Seattle

Der er faktisk en tydelig lugt af frugt-aroma ved tyggegummivæggen ved Market Theater i Seattle. Her er millioner af blå, pink og gule stykker gennemtygget tyggegummi trykket op på en stor mur. Der er utvivlsomt tale om en af de mest mærkværdige atrraktioner i verden.

Traditionen med at fastgøre tyggegummi til væggen begyndte tilfældigt i 1993, da primært universitetsstuderende satte deres tyggegummi på væggen, før de gik ind til en forestilling. Teatrets ansatte forsøgte at fjerne det, men gav til sidst op, og mængden af tyggegummiklatter voksede.

I dag bliver besøgende fotograferet ved "the Gum Wall" og sætter deres eget tyggegummiaftryk på den.

Video fra Tyggegummi-væggen

Næste ulækre attraktion: Den irske kysse-sten