Her er verdens billigste by

En schweizisk investeringsbank har beregnet, hvor i verden turister kommer længst for pengene.

Banken UBS offentliggjorde for nylig rapporten "Prices and Earnings 2009", hvor de har undersøgt prisniveauet i 73 forskellige storbyer over hele verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ilai A. Magun.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De billigste storbyferier kan man foretage til byer i Asien og Mellemamerika. Det er den schweiziske investeringsbank UBS, der i en rapport konkluderer, at byerne Mexico City, Kuala Lumpur og Jakarta er de billigste i verden, hvis det alene er kriteriet, når man vælger sit målet for storbyferien.

Se også:
Reykjavik er Nordens billigste hovedstad

Banken UBS offentliggjorde for nylig rapporten "Prices and Earnings 2009", hvor de har undersøgt prisniveauet i 73 forskellige storbyer over hele verden.

I Mexico City koster en kort byferie for to, hvad der svarer til 290 dollars (knap 1.600 kr.) - idet flybilletten ikke er medregnet. UBS' beregninger tager deres afsæt i udgifterne til hotelovernatning, restaurantbesøg, teaterbilletter, billeje, offentlig transport, telefonsamtaler m.m. Og det gør den mexicanske hovedstad til verdens billigste.

Nummer 2 og 3
Lige efter følger Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Her koster et kort ophold 310 dollars (ca. 1.700 kr.).

Også nabolandet Indonesien har også et meget lavt prisniveau, og landets hovedstad, Jakarta, er verdens tredje billigste i UBS-rapporten. Her løber et kort ophold for to op i 330 dollars (ca. 1.820 kroner) for et kort opphold for to.

Det er ikke mindst hotelpriserne i de tre byer, der er med til at gøre opholdet til en ikke særlig dyr fornøjelse. I Mexico City koster en nat på et hotel af international standard i gennemsnit 130 dollars (godt 700 kr.), og en 3-stjernet hotel kan fås for 70 dollars (385 kr.) for en nat. Både i Kuala Lumpur og Jakarta ligger hotelpriserne på samme niveau.

De dyreste hoteller
Dette er langt under prisene for en overnatning i de dyreste hotelbyer som Tokyo, Paris og Amsterdam, hvor en nat på luksushotel let løber op i over 2.000 kr., men det i byer som New York, London, Moskva og Rom nemt 1.000-1.500 kr. at overnatte på et 3-stjernet hotel.

I verdens billigste byer er en aften på restaurant også en økonomisk overkommelig oplevelse. En tre-retter menu i Kuala Lumpur koster omkring 17 dollars (knap 100 kr.), i Jakarta 21 dollars (ca. 115 kr.) og 29 dollars (160 kr.) i Mexico City.

De allerbilligste restauranter findes New Delhi: Her ville regningen for en tilsvarende 3-retters menu have lydt på 13 dollar (70 kr.).

Et tilsvarende traktement ville koste cirka 500 kr. i Tokyo - som ifølge UBS er den dyreste by at besøge. Et kort ophold for to i Tokyo ville i øvrigt løbe op i godt 6.200 kr. - stadig uden flybillet.

London og Doha er de næstdyreste og her slipper man kun et par hundrede kroner billigere end i Tokyo.