Verdens dyreste og billigste øl

Se de 10 dyreste lande i verden at drikke øl i - og de 10 billigste.

2,59 kr. i det billigste land, 60 kr. i det dyreste. Der er stor forskel på, hvor meget kontoen må bløde for en pint øl afhængig af hvor i verden, man holder ferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I gamle dage kunne man rejse til Solkysten eller til Grækenland og drukne sig i øl uden at blive ruineret. I dag ser verden helt anderledes ud og man skal forberede sig på en rejse noget længere væk end det sydlige Europa for at holde ferie et sted, hvor øllet er billigt.

Det engelske website pintprice.com har lavet en liste over de ti dyreste og de ti billigste lande at købe en pint - som svarer til 473 ml - øl i. Listen er gennemsnitspriser og med forbehold for, at man nemt kan komme til at hoste op med mere, hvis man bestiller i en turistbar, og mindre, hvis man drikker med de lokale på barer langt fra alfarvej.

De 10 dyreste:

10. Danmark
Turister i Danmark kommer oftest for at slentre ned ad Strøget, fotografere Den Lille Havfrue, opleve Tivoli og se Nyhavn. Alt sammen vældig hyggeligt, men prisen for at drikke øl på de mest oplagte turiststeder i København er høj. Søger man lidt væk fra det centrale København K, kan man dog godt finde en pint for de ca. 34 kr., pintprice.com påstår og som placerer Danmark på en tiendeplads over de dyreste steder at se dybt i glasset.

9. Island
Vulkanøen i det nordlige Atlanterhav har inden krakket sidste år været kendt for smuk natur og trendy byliv, men også et feriested, man fik mest ud af at besøge med masser af penge på lommen. Det har ændret sig, men priserne i barerne er desværre ikke raslet helt ned og en pint øl står stadig i godt 35 kr.

8. Frankrig
Forunderlige landskaber, et fantastisk køkken, spændende historiske seværdigheder, og et dejligt klima. Ferie i Frankrig er en oplevelse for alle sanser - men skal der drikkes øl til, bliver det også en oplevelse, omend formentlig af de knapt så behagelige, når den skal betales. En pint koster ifølge pintprice.com ca. 38 kr. Og det er vel at mærke ikke på caféerne på Champs Élysées.

7. Guadelope
Den franske ø i Caribien er begavet med palmer, hvide strande og bountyblåt hav, samt et tropeklima, hvor temperaturerne oftest ligger på omkring 31 grader. Men skal man køles af med en pint øl, må man slippe omkring 41 kr.

6. Qatar
Mellemøstlige Qatar lægger land til en af de hurtigst voksende økonomier i verden, arbejdsløsheden er lav, og det er et af de få lande i verden, hvor indkomstskatten er et stort rundt 0. Til gengæld står en pint øl i 42,50 kr.

5. Grønland
Naturoplevelser af den slags, man husker længe efter, står i kø under en ferie i Grønland - til gengæld er det en temmelig dyr fornøjelse at skylle oplevelserne ned med en pint øl. Regn med ca. 43 kr.

4. Hong Kong
Storbyferie i Hong Kong er et fascinerende møde mellem øst og vest. Her er travle finansfolk med mobilen for øret, munke med masser af tid, teenagere i sidste skrig og kinesere, der sælger alt hvad man kan forestille sig og lidt til. Og så er her øl til den knapt så fascinerende pris af godt 47 kr. for en pint.

3. Djibouti
Mellem Somalia og Eritrea i det østlige Afrika ligger den lille republik Djibouti, som huser bare en halv million indbyggere. Landet støder op til mundingen af det Røde Hav og er oplagt til at dykning, snorkling eller bare at flade ud på strandene. Vil man gøre det med en kold pint øl i hånden, bliver man ca. 51 kr. fattigere. 

2. Norge
Ligesom det er ganske normalt i Storbritannien, hvor øl heller ikke hører til blandt billige fornøjelser, mødes de unge i Norge oftest derhjemme, inden de går ud, og "lægger bunden" med øl indkøbt i supermarkedet. For priserne på de gyldne dråber på barer og værthuse hos vores naboer mod nord er heftige. 52 kr. for en pint øl er gennemsnitsprisen i det norske.

1. De Forenede Arabiske Emirater
Det olierige ørkenland på den arabiske halvø tager den tvivlsomme pris som det dyreste land at købe en pint øl i. Gennemsnitsprisen står i 60 kr. og selv om der kan være regionale forskelle på bl.a. Dubai og Abu Dhabi, som er to af de syv emirater, er det en god idé at tage en tyk bankbog med, hvis ferien går hertil og der skal drikkes øl.

Næste: De 10 billigste lande